Защо кучетата се въртят в кръг преди да легнат?

куче

Преди да си легнат, повечето кучета се въртят около себе си в леглото си или където са избрали да се положат за почивка. Това любопитно поведение води началото си от времената, когато кучетата са били диви животни, твърдят учени, изследвали поведението на животните.

Въпреки че днес домашните кучета са приспособени към живота с хората и много лесно могат да бъдат дресирани, те все още пазят някои от инстинктите за оцеляване на своите предци.

Чрез въртенето в кръг кучето си оформя „гнездо“ – когато е сред природата то отъпква удобно място във високата трева или сред шубраците за себе си и своите кученца. Този ритуал вероятно има предпазна функция – с отъпкването на определена площ от тревата, кучето успява да изгони скрилите се змии и големи насекоми.

Оформяненето на „леглото“ служи и като предупреждение към другите кучета, че тази територия вече е заета.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още: 

СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КУЧЕТА ИЗГЛЕЖДАТ ПО-МЛАДИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.