Защо не би трябвало да спите с главата на север?

сън

Може би сте чували, че не бива да спите с главата на север.

Но има ли логично обяснение за това или това са някакви глупави измислици?

Известният йогин и философ Джаги Васудев, известен също като Садхгуру, даде интересно обяснение защо не трябва да спите с главата си на север.

Всичко се опира до това как е устроено нашето тяло.

Сърцето ни се намира на разстояние около три четвърти от дължината на нашето тяло.

По очевидни причини, изпомпването на кръвта надолу е много по-лесно от изпомпването на кръвта нагоре, тъй като гравитацията помага в първия случай.

Как е правилно да спим с главата на север или на юг?
Тялото ни е много сложна система и не е лесно да разберем как са разположени милионите кръвоносни съдове.

В горната част на тялото, особено в областта на мозъка, има множество много тънки кръвоносни съдове, които се нуждаят от определено количество кръв. Ако случайно в мозъка влезе допълнително количество кръв, това може да доведе до кръвоизлив.

Може да бъдете изненадани, но странно, по-ниският коефициент на интелигентност и лошата концентрация на вниманието, често са резултат от незначителни мозъчни увреждания. Такива малки наранявания могат да имат неприятни последици, особено ако водите нездравословен начин на живот.

Какво се случва, когато спим на север? Много от нас са чували за магнитните полета на земята. Магнетизмът на тези полета оказва значително влияние върху ежедневието ни.

Ако спите с главата си на север, магнитното привличане оказва натиск върху мозъка. Тъй като желязото е един от основните компоненти на кръвта, то при контакт с магнитното привличане, възниква високо налягане в мозъка.

Това може да предизвика тревожност, раздразнителност, високо кръвно налягане, намалена мозъчна функция и лошо кръвообращение. Ефектът на магнитното привличане се усилва, ако спите в това положение дълго време и може да повлияе неблагоприятно върху вашето здраве.

В каква посока е най-правилно да спите?

Отговорът е прост: на юг, изток и запад всички тези посоки са приемливи за спане. Но експертите смятат, че за предпочитане е да спите на изток, въпреки че е допустимо да спите и на североизток.

Morkadis

И още едно уточнение: ако живеете в северното полукълбо, можете да спите в която и да е посока освен на север, а ако живеете в южното полукълбо, по-добре е да не спите с главата на юг.

Как правилно да станем от леглото?

Сърцето е един от най-важните органи на нашето тяло.

Според древните холистични теории, човек трябва да се обърне на дясната си страна, а след това постепенно да се изправи, без да бърза.

По този начин най-малко ще натоварите сърдечно-съдовата система.

Как да събудите тялото и мозъка си?
За да бъдете сутрин енергични и пълни с енергия, разтрийте ръцете си и покрийте очите с дланите си. Много от нервните съдове са съсредоточени върху ръцете ви, които активирате, когато разтривате ръцете си.

Ако след това все още се чувствате летаргични и сънени, съединете дланите си и ги дръжте така за няколко минути. Този метод трябва бързо да събуди цялото ви тяло.

инфо: bukvarche.com

Вижте още:

Ако спите по този начин, ще се радвате на крепко здраве

Будите се внезапно през нощта и после не можете да заспите? Пробвайте това!

Не може да спите? Една седмица на палатка ще възстанови циркадния ви ритъм

5 бабини рецепти, които помагат да заспите

Спомнете си миналите животи с помощта на сънищата

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.