За ползите от регресията

pixabay.com

Пътуването назад във времето помага за премахване на страхове, фобии, чувство за вина

Много хора вярват, че ние се прераждаме отново и отново, за да растем и да се учим от многото си животи на земята. Основната парадигма на това вярване е, че душите ни избират различни предизвикателства, пред които да се изправим и да разрешим конфликтите във всяко едно от превъплъщенията си. Тези предизвикателства ни помагат да израстваме духовно от опита. Имаме възможност да се учим във вечността, тъй като всеки път, при всяко прераждане, картината е различна – трупаме опит като родени в богатство и разкош, като бедни, здрави или тежко болни. За тези, които вярват в прераждането или за тези, които са просто любопитни да научат какво е това регресия, разказва Ели Блилиуос, основател на Центъра по хипноза в Ню Йорк. Ето какво споделя тя за „проникването“ в минали животи и колко дълбоко можем да стигнем в познанието на душата си чрез тях.

Какво е регресия

Квалифициран експерт по регресия помага на клиентите си да си спомнят и изживеят спомени от минал живот. Той използва някои от методите на хипнозата за тази цел, тъй като само така може да се проникне в неосъзнатото, в онази част от съзнанието ни, където се съхраняват всички спомени. Те включват преживявания от ранното детство, спомени от майчината утроба преди раждането, преживявания от минали животи и спомени от задгробния живот. Клиентите са будни и са наясно със заобикалящата ги среда, но могат да им изплуват и спомени от преди раждането.

Спускане в дълбините на битието

Всеки преживява спомените си от миналия живот различно. Някои клиенти са по-визуализиращи, докато други са склонни да усетят преживяването на дълбинно ниво. Не е необичайно на клиента да му стане студено и след това да се озове в съзнанието си в сцена и локация, където наистина е студено. Хората  могат да изпитат тъгата, вълнението или страха, свързани със спомен от миналото. В някои случаи те усещат болката от стара военна рана по време на терапия от миналия живот.

Deja vu

Много от нас имат опит с Deja vu. Ние се чувстваме комфортно сред хора, които никога не сме познавали или на места, където никога не сме били. Регресията ни помага да разберем защо понякога осъществяваме незабавен контакт с непознат, за когото имаме чувството, че сме го познавали цял живот. Много често това е човек, който е играл важна роля в някой от предишните ни животи, или в няколко от тях. А може би във всичките?

Повторяемост с цел урок

Много често клиентът разпознава във виденията си член на семейството или приятел от минал живот като някого, когото познава сега. Понякога трудните взаимоотношения в настоящия ни живот произтичат от предишен жизнен опит, в който този човек по някакъв начин ни е онеправдал. След като разберем източника на конфликта, можем да го пуснем и да развием по-здравословни отношения със същия този човек в сегашния си живот.

Също така може да бъде много полезно да идентифицирате някого, към когото имате дълготрайно чувство на вина, че сте предали. Регресията носи утеха в този случай, защото научаваме, че можем да продължим да се срещаме и в други животи с хората, за които сме се грижили и са отишли в отвъдното,  и да поправим грешките си.

Могат да изчезнат страхове и фобии

Каквито и спомени да изплуват по време на сеанса, те са свързани по някакъв начин директно с настоящия живот на клиента. Фобиите и страховете много често могат да се коренят в предишни житейски преживявания. Падането от скала в миналия живот може да предизвика страх от височини в настоящия Квалифицираният практикуващ експерт по регресия може да прекрои събитието и да помогне на клиента да се освободи от страха.

В някои случаи загубата на дете или съпруг/съпруга в миналия живот може да доведе до свръхсамозащита на този човек в настоящия живот. След като стане ясно откъде идва този страх от загуба, необходимостта от свръхзащита може да бъде освободена.

Morkadis

Като човек, подпомогнал стотици регресии, съм бил свидетел на освобождаването на различни страхове, фобии, ограничаващи убеждения, самота, безсъние и нездравословни модели на взаимоотношения. Виждал съм също така клиенти да идентифицират и „отключват“ таланти от минал живот като артистичност, музикалност и дърводелство. След регресия им беше лесно да усвоят тези умения в настоящия си живот.

Въпреки че ползите от регресията не трябва да са разтърсващи и драматични, самото осъзнаване или потвърждаване на някакво ниво на живот освен познатия може да бъде успокояващо и утешаващо.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Как душата на детето избира своите родители?

Лоша карма – можем ли да я променим и как?

5 важни точки от законите на кармата 

След смъртта всяка душа „отива на своето място“ в света на свръхфизическото

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.