Зимно слънцестоене – силен и мистичен момент

Зимното слънцестоене настъпва в 23:49ч на 21 декември и е най-дългата нощ в годината, в която става преходът от есента към зимата. Периода, в което преобладава мрака, дните са доста къси и нощите дълги, това е времето на изолацията. В езотеричен смисъл това време символизира „тъмнината на душата“. Време, в което трябва да насочим вниманието си към вътрешния си свят и да се отдадем на дълбок размисъл. Този месец ще ни бъде по-лесно да се вслушаме в мъдрия глас на собствената си интуиция.

Зимното слънцестоене съвпада с преминаването на Слънцето в земния знак Козирог. Тъй като този знак се управлява от Сатурн, в негова чест в древността се празнувал езическия празник, известен като Сатурналии.

Понижаването на температурата и сезонът на инфекциите благоприятства отслабването на имунитета и развитието на заболявания. През това време нивото на общия имунитет на организма намалява, което увеличава риска от грип, настинки и други инфекциозни заболявания. Някои хора дори могат да развият сезонна депресия. Сезонните промени влияят на човешкото тяло. Симптомите на зимното слънцестоене най-често се усещат около седмица, но в някои случаи могат да продължат до 2-3 седмици: намаляване на мотивацията, промени в настроението, чувствате се зле, проблеми със заспиването, хормонални проблеми, главоболие.

За да се подготвите за деня на зимното слънцестоене, е добре да планирате целия ден. Препоръчително е най-натоварващите дейности да се извършват до следобедните часове.

В деня на зимното слънцестоене е добре да прекарате целия ден на открито. На хората, които предпочитат или им се налага да прекарат това време у дома, се препоръчва да използват етерични масла и да си приготвят мини спа или аромотерапия – благодарение на това спадът в настроението ще бъде по-малък.

Спадът в настроението като цяло по време на зимния период се дължи на недостига на витамин D, чийто източник е слънчевата светлина. Поради това хората, на които не им достига, са по-податливи на депресия, не само сезонната. През есенно-зимния период е добре да снабдите тялото с витамини А , D и омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Енергията на зимното слънцестоене се засилва и от наближаващото новолуние. Тези явления ще събудят душите ни и ще ни насърчат да дадем нова цел и посока на живота си. Юпитер, който в този момент преминава в знак Овен и където ще остане през по-голямата част от 2023 г., подпомага амбициозните цели. Ако от известно време искате да дадете нова посока на живота си, знайте, че може да започнете своите действия и инициативи през следващите дни и ще се отворят много врати пред вас.

Моментът на зимното слънцестоене е много важен и силен момент. Към нашата планета пристига специална енергия. Хубаво е да се възползвате.

• Направете си списък с желания и календар с планове за следващата година. Можете да запалите свещ и да медитирате върху това, което искате за новата година. Когато приключите, поставете ръцете си върху листа и предайте с ръцете си енергията на волята и желанието, която е във вас.

• Намерете клонче от бор или дъб, които символизират живот и сила. Можете да го завържете с червена панделка за листа с календара с планове, който сте направили. Когато клончето изсъхне, поднесете го на земята, за да придаде материя и структура на вашите желания за новата година.

• Начертайте фигурата на слънцето и я изпълнете с енергията на този момент. Поставете рисунката на мястото, където усещате, че ви дава най-много сила, за да приемете слънцестоенето с енергия.

• Почистете и подредете дома си така, че да се обновят енергиите. Извадете това, което не използвате и което може да послужи на други. Направете място за новото, пуснете това, от което вече не се нуждаете. С това ще решите какво искате в живота си.

Лесен начин да си осигурите щастие е да запалите три свещи: бяла, зелена и червена, с надпис върху всяка: Бялата за здраве, зелена за пари, червена за любов и да ги оставите да горят докрай.

В деня и нощта на зимното слънцестоене хората трябва да мислят позитивно и да насочват всичките си молитви към небето. Тези, които ще мислят негативно през целия ден, ще имат трудности през цялата 2023 година.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.