Зловеща красота: Любимото място за самоубийства в Англия

Във Великобритания има едно място, което всяка година привлича около 20 души, желаещи да умрат красиво.

Намира се на южното крайбрежие на острова в Източен Съсекс.

По статистика това, иначе райско кътче, заема 4-то място в рейтинга с най-популярните места за самоубийства след гората Аокигахара в Япония, мостът Голдън гейдж в Сан Франциско и Ниагарския водопад.

Seven Sisters  – Седемте сестри – това е поредица от високи скали, проникващи в Ламанша.

Неотдавна те бяха включени в националния парк Саут Даунс, ежегодно посещаван от туристи от целия свят.

Тази красива местност има общо седем скали, като най-високата от тях носи името Beachy Head и е висока 162 метра.

Всяка година от тази скала 20 души се хвърлят доброволно в бурните води.

Известни са над 500 трагични случаи, станали на това място.

И в тях дори не е включена статистиката на нещастните случаи, когато хората случайно падали от тази скала поради някакво нестащстно стечение на обстоятелствата.

През нощта на 25 март 2019 година 22-годишната Фей Рид и нейните приятелки Чармийн и Никол пътували с кола и пили джин с водка. По пътя им се доходило до тоалетната и помолили шофьора да спре край фара Belle Tout, расположен на скалата.

Момичетата излезли от колата и се отправили в тъмнината на малко по-уединено място. Внезапно Фей, която вървяла първа, просто изкрещяла и изчезнала.

Тялото й било намерено в подножието на скалата сутринта на 25 март. Тя получила при падането травми, несъвместими с живота и умряла на място.

Противно на всички очаквания, посмъртният анализ на кръвта показал, че момичето е изпило незначително количество алкохол и дори не е била пияна, когато е паднала.

Morkadis

Оказало се, че Фей не забелязала края на скалата заради високата трева, която растяла там и в един момент просто паднала в страшната пропаст.

Но от бреговата охрана на Великобритания ще запомнят завинаги най-нелепият случай на двойно самоубийство.

В този ден те били извикани по сигнал за човек, който според очевидци скочил от скалата.

Спасителите стоели ниско долу, до самото море, когато отгоре върху тях паднал с грохот цял автомобил с друг самоубиец зад волана. От страшната трагедия ги спасили само няколко метра.

На територията на цялата тази опасна местност на няколко места има табели с изписани върху тях цитати от Библията, които призовават хората да се осъзнаят и да не прибягват до самоубийство.

В края има и номер на психолози, които работят денонощно.

Собственикът на намиращия се наблизо павилион за закуски и напитки, има пък бутон, който може да натисне, ако види някой с подозрително поведение край пропастта.

Там обикалят и специално обучени хора, които по външни признаци и поведение биха могли да разпознаят потенциалните самоубийци и да ги спрат навреме.

Но защо това място е толкова популярно сред самоубийците? Има легенда, според която келтите в дълбока древност хвърляли от белите скали своите болни или изоставащи в развитието си деца.

Възможно е това да е нечия измислица, но все пак духът на мистериите просто витае във въздуха на тези места.

Случайно или не, проповядващият материализъм и атеизъм Фридрих Енгелс поискал след смъртта му неговия прах да бъде разпръснат над Ламанша именно от скалите Seven Sisters.

Но това не е всичко. Дори и градчето Ийстборн, край което се намира скалата на самоубийците, е трагично известен със своите жители.

Един от тях е лекарят – убиец Джон Адамс, който ликвидирал богати пациенти с морфин, хероин или приспивателни, карайки ги предварително да му завещаят имуществото си и големи суми пари.

Пак в това градче живее и Алистър Коули – най-известният сатанист в света, автор на много книги по окултизъм. Смята се, че сред последователите на учението му е бил самият Хитлер.

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Какво се случва в мозъка на хората, които мислят за самоубийство

Иматра – градът на самоубийците

Ужасът на гората на самоубийците в Япония

Най-бруталните самоубийствени култове

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.