Зловещо послание развълнува интернет. Вие можете ли да го разгадаете?

7

Всичко започнало с това, че авторът на техническия блог GadgetZZ.com на име Джони получил от Полша колет с тайнствен компактдиск на шведския си пощенски адрес.

Той съдържал обикновено DVD, върху което с флумастер бил написан някакъв код, подобен на сериен номер.

Като поставил диска в компютъра, блогърът открил на него доста зловещо видео, което съдържа невероятен брой шифровани послания и демонстрира човек, облечен в характерен костюм на „чумен доктор“ от XVII век.

8

С мигащо фенерче на дланта той подава определени знаци, които може да са Морзова азбука или нещо подобно на двоичен код. Загадъчният човек се намира в изоставена сграда, на стените на която също има различни шифри.

Изключително заинтригуван, Джони помолил своите читатели за помощ в разшифровката на това послание, но специалистите намерили във видеото някои много тревожни неща. Например някои пуснали звуковата пътека от видеото през спектрограма и видели няколко притеснителни послания.

9

Сред тях са You are already dead (Вече сте мъртви), We are the antivirus (Ние сме антивирус), както и няколко зловещи изображения от рода на крещящо човешко лице, вързана жена и мъж без крака.

Друг потребител се опитал да разшифрова знаците, които мигат на видеото, и внезапно получил кода E2-E3 D1-F3 F1-C4 F3xF7 – мат в четири хода в шахмата. На видеото се оказали и шифрованите GPS координати 38.897709,-77.036543, които сочат Белия дом във Вашингтон.

10

Освен това с Морзова азбука е записано RED LIPSLIKE TENTH, което се оказало анаграма на KILL THE PRESIDENT (Убийте президента), бинарна редица, която означава фразата „Остава ви само година или по-малко“ на испански език, а друг успял да изясни, че преди седмица потребител с ник Parker Wright е качил видеото в YouТube под названието 11B-X-1371.

Така или иначе тайната на плашещото видео и до днес не е разгадана и потребителите по цял свят се опитват да разшифроват зловещите послания. Може би вие можете да помогнете?

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

СТАТУЯ НА 10 ХИЛ. ГОДИНИ СЪДЪРЖА КОДИРАНО ПОСЛАНИЕ, ЗА ПРОИЗХОДА НА ЧОВЕКА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.