Злокобната участ на селото на джуджетата Янгси

5

Село Янгси много прилича на останалите села в китайската провинция Съчуан. В него обаче има нещо вълшебно и злокобно – то се населява масово от джуджета.

Селцето Янгси, намиращо се в китайската провинция Съчуан, предизвиква интереса на множество медици. В него живеят едва 80 души, но половината от тях страдат от дуорфизъм.

2

Малкото село вече от 63 години представлява една от най-големите загадки за учените. Причината е невероятната аномалия, от която са засегнати рекордните 36 души от 80-те жители на селцето днес. В миналото бройката е била много по-голяма.

Докоснатите от съдбата жители на Янгси са джуджета. Ръстът на 36 от жителите на селото е между 64 и 115 сантиметра. Според местните болестта започнала да се проявява масово преди повече от 60 години. Тогава тя засегнала най-вече децата между 5 и 7-годишна възраст и попречила на растежа им.

3

Експертите обясняват, че подобен проблем се появява при един на 20 000 души. Това прави ситуацията в китайското селце наистина мистериозна. Изследванията доказват, че в по-далечното минало в същата провинция е имало няколко стотин души, страдащи от дуорфизъм. В онези години това накарало китайското правителство да забрани достъпа на посетители до Янгси. Това предизвикало недоволство и измислянето на множество градски легенди.

Местният старейшина разказва, че щастливият живот в селото е разрушен през една лятна нощ на 1951 г. Тогава мистериозна болест изненадващо поразява региона. Повечето от жертвите са деца на възраст между 5 и 7 години, които спират да растат. Някои от тях получават и допълнителни физически увреждания, които още повече влошават качеството им на живот. Десетки лекари и специалисти са посещавали селото на джуджетата и са изследвали както хората, така и местната флора и фауна. Причина за случилото се така и не се открива.

4

Заболяването в село Янгси е официално потвърдено преди 63 години. Преброяването на населението в малкото село през 1985 г. показва, че в него живеят общо 119 джуджета. Предполага се, че то засяга ДНК-то на част от жителите и започва да се предава по наследство.

Местните жители са убедени, че над селото им са надвиснали тъмни сили. Според други причината за масовия дуорфизъм се крие в това, че навремето местните не спазвали погребалните ритуали и предците им отмъщават. Най-древната легенда твърди, че нещастието сполетяло Янгси непосредствено след като в миналото хората сварили и изяли черна костенурка.

Днес Янгси е на път да загуби прозвището си Селото на джуджетата. В наши дни процентът на децата, които страдат от това заболяване, е значително по-нисък, но все пак феноменът остава необяснен.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

ГОКИ – СЕЛОТО, КОЕТО ПРИРОДАТА „ПОГЪЛНА“ С ВЕЛИКОЛЕПИЕ

РИТУАЛИ СВЪРЗАНИ С ПЛЕЯДИТЕ И ЛУНАТА СА СЕ ПРАВИЛИ В ДРЕВНИЯ ХРАМ В СЕЛО ГЪРЛО

ИСТОРИЯТА НА МИСТЕРИОЗНОТО КИТАЙСКО СЕЛО ЯНГСИ

ИЗВЪНЗЕМНА ЖЕНА И КОСМИЧЕСКИ КОРАБ В ЯПОНСКО СЕЛО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.