Игра на времето: Невидимата бомбардировка над Хамбург

Снимка: sanovnik.bg

Една от най-необяснимите мистерии на миналия век е Невидимата бомбардировка на Хамбург, на която са станали свидетели немски журналист и негов колега фотограф.

По неизяснени до ден днешен причини двамата мъже са станали свидетели на една от най-знаковите бомбардировки през Втората световна война – тази над Хамбург, но единадесет години преди същинското събитие.

Всичко започва през 1932 г, когато немският журналист Хътън е неговият колега Бранд са били изпратени в корабостроителницата в град Хамбург, за да отразят някаква банална история.

Известно време след пристигането си във въпросната корабостроителница мъжете, които вече се канели да си тръгват след задоволително свършената работа, чули оглушителен шум, който идвал от небето.

Скоро те стреснати осъзнали, че шумът идвал от ескадрила бойни самолети, която летяла в небето над тях.

Бомбардировачите започнали да изсипват чудовищният си товар над града и близката до него корабостроителница за ужас на двамата журналисти, които попаднали буквално в центъра на огнения ад.

Фотографът дори успял да извади апарата си, за да заснеме събитието, което двамата преживявали в този момент.

Потърсени от премеждието двамата журналисти се върнали в редакцията, проявили снимките и останали смаяни, когато на тях нямало и следа от бомбардировката.

Нещо повече – техният професионализъм и репутация били изложени на сериозно изпитание, главният редактор дори ги обвинил, че са злоупотребили с чашката.

По-късно Хътън, който станал свидетел на странната история, се преместил в Лондон.

Това би могло да остане едно от тези необясними събития, с които се сблъскваме всеки ден, но единадесет години след онази паметна и мистериозна случка вниманието на Хътън било привлечено от статия във вестник, в който се говорело за бомбардировката над Хамбург.

Едва тогава Хътън осъзнал, че всъщност това, което е преживял преди 11 години, е било именно тази бомбардировка.

По някакъв необясним начин журналистът и неговият колега фотограф са имали шанса да надникнат в бъдещето и да станат преки свидетели на една от най-зловещите атаки през Втората световна война.

В края на юли 1943 година немският град Хамбург е бомбардиран от Кралските военновъздушни сили. Смята се, че това е най-тежката бомбардировка в историята на въздушните бойни действия, като в историята тя ще остане под името германската Хирошима заради броя на жертвите от нея.

Morkadis

Над 50 000 души немско цивилно население намира смъртта си в бомбардировката над Хамбург в последвалият пожар, който вилнее безмилостно в продължение на девет дни на площ от над 20 квадратни мили от градския център.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Мъжът, пътувал в бъдещето, разказва какво ни чака през 2749 г.

Има два типа пътуване във времето и учените са съгласни, че поне един от тях е възможен

Версайската загадка – изпаднали във времето

А вие виждате ли смартфон в ръцете на момичето от тази КАРТИНА от XIX век?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.