Извънземни визити и находки на 2015 г. (част 1)

нло

Загадъчен изблик в небето, поява на гигантски дупки в земята, кръгове по леда и пиктограма на житна нива…

За десетте най-аномални явления на изминалата 2015 година пред „Росбалт“ разказва Вадим Чернобров – криптобиолог, футуролог, уфолог, писател и координатор на движението „Космопоиск“.

Светлината на Церера

церера

През февруари 2015 година автоматичната междупланетна станция Dawn, изпратена от НАСА, заснема Церера от разстояние 46 000 км. Церера е най-близката до нас от известните планети джуджета в Слънчевата система и се намира в астероидния пояс между Марс и Юпитер.

На тези снимки ясно се виждат два тайнствени източника на светлина – особено ярки обекти, които се намират в кратер на повърхността на астероида. По-рано, на снимки, предадени от станцията на 13 януари, учените за първи път установили, че на Церера има нещо, отразяващо голямо количество слънчева светлина. Февруарските снимки не прояснили загадката, а напротив – повдигнали още повече въпроси.

Светещото петно се оказало двойно – по-голямото било по-ярко. Голямото петно е разположено точно в центъра на кратер с правилна кръгла форма. Малкото се намира между голямото петно и края на кратера. При това на някои снимки се вижда, че вторият, по-малък обект сякаш лети над първия.

Какво е това? Бяха изказвани предположения, че на Церера може да има следи от вулканична активност – така наречените ледени вулкани, или обширни участъци със сол, които отразяват светлината. Имаше и хипотеза, че това е светлина на гигантски фонтан от вода в полутечен или замръзнал вид. А където има вода, там има и шансове за зараждане на живот. Макар да не се изключва и версията за изкуствен произход на тези обекти.

В края на краищата НАСА заключи, че петната са огромни находища на сол.

Освен това през цялата година от космическите апарати на Земята пристигаха и снимки с изображения на други необикновени обекти, включително НЛО на Марс, на Луната и в околослънчевото пространство.

Триъгълник в небето над Париж

На 11 януари над Валериан, недалеч от Париж, се появи странен геометричен правилен триъгълник, който по цвят и структура приличаше на облак в небето. Обектът имаше визуални размери 500 х 700 метра и се виждаше между другите облаци доста дълго време. Многобройни очевидци нееднократно го заснеха на снимки и видеа.

„Запечатах невероятен триъгълник в небето. И така и не разбрах какво е това – дело на човешки ръце или НЛО от Космоса – разказа авторът на едно от видеата, качени в интернет. – Но съм сигурен в едно – това не е естествено. Облак не може да има такава форма. Това е невъзможно…“

Няколко минути по-рано същият очевидец видял в небето друг обект с овална форма, много по-далече от първия, но не успял да го заснеме. Освен версиите за появата на НЛО неизвестното явление се обяснява с изпитания на ново оръжие.

Morkadis

Взрив над Омск

4

На 18 декември в тъмното небе над Омск избликна мощна светлина, която за няколко секунди освети града и областта. Тя също е заснета на видео. Съобщения и видеозаписи от очевидци се появили и в групите на „Авариен Омск“ и „ЧП Омск“, в социалните мрежи и медиите. Очевидци разказаха, че са видели взрива в различни части на града.

Много жители на Омск смятат, че са станали свидетели на „суха“ земна мълния без гръм. Има предположения, че това е бил болид, взривил се в атмосферата на височина 80 км. При навлизане в атмосферата небесното тяло е започнало да гори и се е взривило. И разбира се, една от версиите е НЛО. А същия ден сутринта над града бил наблюдаван полет на едновременно четири светлинни обекта.

Гигантски дупки

5

През април в Новокузнецк около жилищните домове се образува огромно пропадане на земята – яма с дълбочина повече от 10 метра и ширина 15 метра. Към края на лятото цели 25 пъти се увеличила площта на още по-гигантска дупка край Соликамск. Това пропадане на земята възникнало през ноември 2014 и за девет месеца нараствало с катастрофални темпове – дупката от 20 на 30 метра пораснала до циклопски размери – 120 на 125 м. За това свидетелстват наблюдения, направени с хеликоптер в края на август.

Според експертите в близко време дупката само ще расте. Причината според специалистите е старо изместване на горните пластове, а местните власти обяснили и двата случая със срутване на мини. През септември 2012 г, образувала се в гр. Березники, Пермска област, погълнала два булдозера и камион с водач в района на мината „Уралкалия“. На мястото на произшествието се образувала дупка с дълбочина 60 метра.

Но не всичко може да е толкова еднозначно. Огромни дупки и пропадания на земята се образуват в много места по света. И нерядко – по неизвестни причини. Например през септември на австралийския плаж Рейнбоу също имаше пропадане на земята – яма с размери на футболно игрище погълна автомобил, фургон и няколко палатки. Очевидци разказваха как плажът едва ли не за миг потънал под водата.

Във Флорида като че ли има нашествие на десетки гигантски дупки – например през ноември 2015 в град Окала земята внезапно пропадна в дупка 15 на 18 м и дълбочина 4,5 м. Преди повече от две години в гр. Сефнер в същия щат дупка отне живота на местен жител, докато спял в леглото си.

Пиктограма на житна нива

6

На 7 юни в пшенична нива до шосе в Адигея местен фермер откри голяма пиктограма – сложна композиция от пет кръга с диаметър 13 метра идеална концентрична форма, обединени със спирални линии, и отделно лежащ кръг с пръстен. В центъра на всеки от кръговете имаше цилиндрични отвори с дълбочина около половин метър.

За същата 2015 година са отбелязани десетки други случаи на появата на кръгове в нивите на Русия и в чужбина. Включително на 7 октомври в щата Парана в Бразилия, където бе открита рисунка на нива във вид на два преплетени гигантски пръстена, в които имаше кръг, а в него – още четири кръга, нанизани на този пръстен.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

БЪДЕЩЕ С ИЗВЪНЗЕМНИТЕ – ЗАЩО НЕ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.