Изкуството на магията и заклинанията

магияОткакто човечеството вярва в божества, свръхестественото и силата на магията, използването на магии и проклятия е включено в различните култури

Много от практиките свързани с магия и заклинания продължават да се използват и до днес, може би не толкова явно и често, но със сигурност ги има.

Археологически находки показват доказателства за наличието на множество древни проклятия и защитни магии, като например откриването на прокълнати плочи, талисмани със злото око и разнообразни предмети за предпазване от влиянието на магията.

Историята на проклятията варира в различните култури, места, религии и времена. Смята се, че целта на проклятието е да се използва свръхестествена сила, за да се причини нещастие на даден човек.
Проклятията можели да се извършват вербално, писмено или чрез сложен ритуал.


Смятало се, че е застигнатите от проклятие могат да потърсят помощ от магьосници, шамани, религиозни лидери, лечители, които могат да обърнат проклятието с помощта на специални ритуали и заклинания.
Целта на заклинанията и проклятията и до днес е да накаже или промени поведение, да отблъсне бедствие или да контролира действията на други хора.

Проклятието на фараоните

Проклятията на древните египтяни са може би едни от най-разпространените. Те придобиват особено голяма популярност, през 1922 година с откриването на гробницата на Тутанкамон. Мистериозната смърт на някои от членовете на екипа, присъствали на отварянето на гробницата и последвалата публичност, предизвиква вълна от спекулации за силата на древните проклятия.

Всъщност смъртоносните проклятия в кралските гробници в Египет са рядко срещани, тъй като се е смятало, че нападението и ограбването им не е възможно.

Проклятието като защита

Проклятията са били често използван метод за защита на ценни вещи от кражба и оскверняване. През Средновековието, книгите със заклинания и проклятия са били широко разпространени и са служели за предпазването на ценните томове и важни ръкописи.

Идеята за проклятията може да се срещне дори и в Библията. Проклятието на поколенията се споменава на няколко пъти. Бог предупреждава, че „е ревнив Бог и наказва децата за греховете на бащите до трето и четвърто поколение, на онези, които ме мразят“.

„Дяволската Библия“ – мистичният ръкопис, за който се смята, че е написан за една нощ от монах, отлъчен от Църквата, сключил сделка с Дявола, се смята за прокълнат и всеки, който го притежава става обект на това проклятие.

Злото око

Злото око е древно проклятие известно в цял свят. Датира от периода на палеолита и все още присъства в  редица култури, предимно в Близкия изток, Латинска Америка, Африка, Азия. Вярата в силата на злото око е толкова широко разпространена по целия свят, че в много страни има талисмани или амулети, предназначени да предотвратят проклятието. Смята се, че причинява лош късмет, наранявания, кара хората да стават ревниви и неспокойни, алчни.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

ИЗГОНЕТЕ ЗЛИТЕ СИЛИ С МЕНТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.