Иманяри открили нацистки влак с 300 тона злато, искат 10%

3

В Полша е намерен влак с нацистко злато и скъпоценности, изчезнал още през 1945 година под Вроцлав. За находката съобщили двама местни иманяри, които сега искат да получат десет процента от стойността на находката.

Техните разкази заинтересували не само местните медии, но и юристи, и полицаи, тъй като според легендата влакът е превозвал до триста тона злато. И е смятан за безвъзвратно загубен.

Най-вълнуващата тайна от времената на Втората световна война завладя умовете на търсачите на съкровища с нова сила. Златото на Третия райх. Двама търсачи твърдят, че са го намерили недалече от град Валбжих, като съобщават за брониран влак с дължина 150 метра, буквално натъпкан със скъпоценни слитъци.

Тази сензационна новина накарала полските власти да се съберат на спешно съвещание. „Работят пожарни, полиция, военни. Около тази история много неща не са известни, като например и разположението на находката. Но се отнасяме сериозно към информацията“, казва официалният представител на районното управление на Валбжих Марика Токарска.

Иманярите предлагат сделка на властите: 10 процента от откритото в замяна на точното местонахождение на композицията. Докато чиновниците мислят, в околностите на Валбжих вече плъзнали други предприемчиви иманяри.

Според една от версиите влакът е скрит някъде на пътя към Вроцлав, недалече от замъка Ксенж. Има информация, че именно там, в един от тунелите, през ноември 1944 г. се е скрил съставът от 12 вагона. Кой ли не се е опитвал за тези 70 години поне да се приближи до находката, но всичко завършвало безрезултатно. Голяма част от подземията по тези краища и до днес не са изучени.

„Намираме се под земята, в бункери, които вероятно трябва да са били бункери за главния щаб на немската армия по време на Втората световна война, а отгоре в замъка Ксенж трябва да са били презентационните помещения на Адолф Хитлер“, разказва Анджей Гайк, историк на Третия райх.

Полските медии съобщават, че скъпоценностите може да тежат до 300 тона. Ако е така, то този скъпоценен товар по-скоро е резултат от бързото бягство на нацистите. Немците са бързали да скрият колкото се може повече богатства. Златото се транспортирало във вид на строителни материали, в тайници на автомобили, от него правели дори тигани. Не е чудно, че е почти невъзможно да се открият документални потвърждения.

„Около тези истории има много легенди, но ако говорим за „златния влак“ на Хитлер, няма никакви документални потвърждения, че той изобщо е съществувал“, казва историкът Константин Залески.

Скъпоценностите на Хитлер се търсят из цяла Европа вече десетилетия, в съветско време дори КГБ се е занимавало с това. Но в най-добрия случай са откривани тайници със скъпи провизии, и то случайно както например в Саксония. Скъпи коняк, цигари и шампанско, а не злато, диаманти и цветни метали – може би за Хитлер това са били най-добрите запаси за черни дни.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

КОПИЕТО НА СЪДБАТА ДОНЕСЛО ГИБЕЛТА НА ХИТЛЕР

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.