Интересни факти за великите художници

Всеки човек е творчески настроено същество. Имаме дарбата да променяме света около нас с цел да го направим по-красив, уютен и наш. Има обаче някои хора, чиито творби остават вечни, за поколения и поколения напред.

Това са великите художници, които с четките и белия лист са дали началото на цели революции като Ренесанса, променил науката и историята на цялото човечество.

Всички постоянно сме изложени на изкуството им и си мислим, че знаем всичко важно за тях. Вижте няколко непознати и интересни факта за великите художници.

Пабло Пикасо

пикасо

Всички са чували за Пикасо, но знаете ли истинското му име. Най-вероятно не и в това няма нищо странно. Защо ли? Пълното име на великия художник всъщност е ПАБЛО Диего Хосе Франциско де Паула Хуан Непомукуено Мария де лос Ремидос Киприано де ла Сантисима Тринидат Патрицио Клито Руиз де ла ПИКАСО.

Анди Уорхол

5

Освен създаването на изкуство Уорхол всеки месец до смъртта си запечатвал по една капсула на времето. Във всяка една от тях имало по един …мумифициран крак. Целта на това действие е неизвестна и до днес.

Марсел Дюшан

6

Френският художник правел изкуство от най-обикновени неща и предмети. Най-известената му творба Фонтанът например представлява един писоар, който случайно той купил и след това подписал.

Уилям Морис

7

Популярният английски художник бил известен и с това, че дори и за най-малкото нещо побеснявал и замерял хората с всичко попаднало му пред очите.

Morkadis

Жорж Брак

8

Брак е първият жив художник, изложил свои творби в Лувъра.

Салвадор Дали

дали 1

През целия си живот Дали мислил, че е превъплъщение на мъртвия си брат.

Винсет ван Гог

ван гог

Винсент ван Гог имал брат, който починал като бебе и носел същото име.

Огюст Роден

9

Скулптурата на Роден Ерата на бронза била толкова реалистична, че артистът бил разпитван от полицията, защото хората помислили, че той е убил човек и го е залял с бронз.

Петър Паул Рубенс

рубенс

Рубенс получава рицарско звание както от краля на Испания, така и от краля на Англия.

Леонардо да Винчи

леонардо

Въпреки че е признат за най-великия художник на всички времена, да Винчи има по-малко от 30 картини.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.