Инуитите: „Небето се е променило“

Свидетели сме на безпрецедентни климатични промени и геоложки събития. От години поведението на собствената ни звезда Слънцето се променя. Места където никога преди това не бе валял сняг, осъмнаха побелели. Зачестиха земетресенията, внезапните бури, пожарите и наводненията. Наблюдаваме безсилни как Земята се променя и нищо не правим, или може би не можем вече да направим, за да избегнем тези промени. В пространството се завъртяха какви ли не конспирации. Слухове, че Земята променя оста си, че магнитните полюси се сменят. Говореше се за Армагедон, за нов Потоп, за идването на мистериозната планета Нибиру, за която Сичин твърди, че Шумерите ни предупреждават. Много научни изследователи твърдят, че т. нар. Планета Х Нибиру влияе на наклона на Слънцето и вече е унищожила живота на Марс, а сега се отправя към Земята и е на рекордно малко разстояние. Именно с това те обясняват последните катаклизми, обхващащи различни райони на планетата. Според тях влияние им оказва гравитационното поле на Нибиру. Затова и учени предупреждават за предстоящия край на света.

„Инуити“ означава „истински хора“

Но ето малко факти:

В началото на 2011-та живущите в град, който се намира на западното крайбрежие на Гренландия наблюдаваха изгрева на Слънцето с 48 часа по–рано от обикновено. На 13 януари Слънцето изгря с два дни по-рано. Досега на Северния Полюс слънцето изгряваше веднъж годишно, някъде в началото на пролетта.

Всеки ден до лятното слънцестоене, нашата звезда се издига все по-високо и след това се спуска надолу, но не залязва напълно до края на септември, до есенното равноденствие.

През последните 7 години CBC News излъчва предаване за инуитите в Северна Канада, които предупреждаваха НАСА, че Слънцето вече не изгрява от същото място.

Те алармираха нееднократно, че промяната на климата не се дължи на глобалното затопляне, а защото Земята се измества или “се поклаща от една страна на друга, изгубила баланс“. „Небето се е променило!“

Възрастните казват, че Слънцето вече изгрява от друго място, а не от това, от което са свикнали да го виждат.

Казват,че има повече дневна светлина по време на лов, че слънцето сякаш е много по-високо отколкото преди и загрява по-бързо отколкото преди.

Смятат, че местоположението на Слънцето, Луната и звездите се е променило и това е довело до температурните промени, на които сме свидетели днес.

Тези промени са се отразили върху вятъра – неговата посока, сила и енергия, и днес е много трудно да се правят адекватни прогнози на времето. Според инуитите е от изключително значение да можем да се прогнозираме времето на Арктика.

Старейшините им твърдят, че Земята се е изместила, наклонила или килнала в посока Север.

Изданието Naturalnews припомня, че вследствие на земетресението с магнитуд 8,9 по Рихтер в Япония през 2011-та, основният остров се е преместил с 2,4 метра, а земната ос се е изместила с почти 10 сантиметра.

Morkadis

Астрономите са единодушни, че не е имало промяна в оста на въртене на Земята, но е в ход незабележима смяна на магнитните полюси през последните 10 години. Северният полюс се е измествал с 10 см на година през последния век. Екип от Университета в Тексас е установил, че през 2005 г., северният магнитен полюс започва да променя посоката си на изток. Те са регистрирали изместване от 1,2 метра между 2005 и 2013 г. Според повечето учени изместването се дължи на климатичните промени, предизвикани от глобалното затопляне, дължащо се на човешката дейност.

инфо: multivselena.com

Вижте още:

Към 2030 г. климатът на Земята ще е като този преди 3 милиона години

Климатичната война

Австралия счупи над 200 климатични рекорда с най-горещото си лято

Климатичните промени ще направят Земята практически неуправляема

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.