Какво говори за вас позата по време на сън

сънЗа разлика от жестовете, мимиките и речта, позите по време на сън е невъзможно да бъдат контролирани. Как един човек спи е пряко свързано със стила на неговия живот. При този анализ трябва да се има в предвид именно основната поза, тази, която човек обикновено заема по време на сън.

Поза „зародиш“.

Човек лежи на една страна, със сгънати към гърдите крака и заема само ъглите на леглото (обикновено горните), с обърнат гръб към стената. Такава поза свидетелства за затвореност, за нужда от защита и опека. Тези хора са много зависими и се нуждаят от защита от страна на някой, по-силен характер.

“Простряна“ поза.

Човек спи по корем, обикновено с ръце, вдигнати над главата, изпънати крака и леко отворени стъпала.. Такива хора рядко закъсняват и не търпят закъсненията на другите, ядат се за дреболии, отговорни, точни и акуратни. Ако нещо възпрепятства осъществяването на техните доминиращи потребности, такъв тип хора ще приложат максимални усилия за да постигнат целите си.


По гръб, или „кралската“ поза.

Човек лежи по гръб, лицето гледа нагоре, ръцете и краката са изпънати покрай тялото, отпуснати, леко разтворени. Позата говори за чувство за безопасност, увереност в себе си и сила на личността.

Поза „полузародиш“.

Човек лежи на една страна с леко сгънати крака. Такива хора притежават добър „здрав“ смисъл, адекватни и уравновесени. Не се нараняват лесно и не търсят защита пред неопределеното бъдеще.

Да обърнем внимание и на краката. Ако човек се опитва да обхваща с краката си завивката, бута единия или двата крака под дюшека, това означава, че човекът е доста консервативен и се съпротивлява на всякакви промени в живота си.

Спускането на краката от отстрани или от края на леглото, говори за отказване от приетите норми. Хората със слаба воля, без инициатива и неспособни към самоорганизация, спят с кръстосани глезени-единият крак е разположен над другия: бедрата, коленете и глезените на двата крака се докосват едни с други, човекът е склонен към комфорт и се старае да отговаря на очакванията на околните, избягвайки конфликтите.

Ръцете също играят важна роля в характеризирането на човека според позата при спане. Така, например, ако човек по време на сън за нещо се хваща, това говори за зависима натура, такива хора са несамостоятелни и прилепчиви. За лицата, използващи интелектуалните си способности като основен вид защита, са характерни ръце сложени под главата при позата на гръб – главата е между дланите, а лактите са отворени на страни. Напълно изпънати нагоре ръце при същата поза означават слаба воля, бездействие и пасивна личност.

инфо: snews.bg

Вижте още: 

10 НЕЩА, КОИТО МОЖЕ БИ НЕ ЗНАЕТЕ ЗА ОСЪЗНАТОТО СЪНУВАНЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.