Какво е Нибиру и ще се сблъска ли със Земята?

 нибиру

През 1979 г. апарат на НАСА открива още една планета в Слънчевата система. Тя щяла да се сблъска със Земята и да ни избие само след осем седмици. Обаче това са глупости.

Идеята за мистериозната допълнителна планета Нибиру няма никаква научна основа, никога не е виждана, не може да бъде видяна с просто око, а също така няма и да ние убие през 2015 или когато и да било.

Планетата Х е любима конспирация в интернет пространството вече над 20 години. На няколко пъти е предричано, че ще унищожи Земята, но никога не се е оказвало истина. Един от интересните примери е от края на 90-те години. Една жена твърди публично, че има извънземен имплант в главата си и че планетата Нибиру ще се сблъска със Земята през 2003 г. Разбира се, не станало така.

НАСА отдавна е развенчала мита за Планетата Х. На страницата ѝ пише:

„Историята започва с твърдения, че Нибиру – предполагаема планета, открита от шумерите – се е насочила към Земята. Първоначално се смятало, че катастрофата ще се случи през май 2003, но след като нищо не се случило, датата е преместена за декември 2012.

Нибиру и други предполагаеми планети са интернет измислица. Няма фактически доказателства за такива твърдения. Ако Нибиру или Планетата Х бяха истински и насочени към Земята, астрономите щяха да са ги видели преди поне 10 години и вече щяха да се виждат с просто око.“

Найджъл Уотсън, който е автор на книгата „Ръководство за разследване на НЛО“ (UFO Investigations Manual), казва:

„Концепцията за Планета Х е крайъгълен камък в теориите на Захария Ситчин. След като изследвал древните шумерски текстове, заключил, че планетата Нибиру се намира след Нептун и посещава нашата част на Слънчевата система веднъж на 3600 години.

Ситчин твърди, че Нибиру се е сблъскала с планетата Тиамат, която се намирала между Марс и Юпитер. В резултат на сблъсъка се образувал Астероидният пояс и Земята. Населението на Нибиру се нарича Анунаки – напреднали хуманоиди. Те посещавали планетата ни от хиляди години, а целта им била добив на злато.

Имали нужда от работници в мините и чрез генно инженерство създали Homo sapiens. Това е добре измислена теория, базирана на древните текстове, но по-голямата част от нея е недоказуема, а и концепцията за планета с толкова елиптична орбита не съвпада със сегашното ни разбиране за Слънчевата система.“

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

НЕПОЗНАТ ПЛАНЕТОИД НА СНИМКА ОТ КИТАЙСКИЯ ЛУНОХОД

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.