Какво е Predictive Programming и кой контролира бъдещето ни

Понякога ги виждате във филми, книги, реклами, предавания или обикновени изображения. Съобщения, които в дадения момент не са имали абсолютно никакъв смисъл или са били просто част от историята. По-късно обаче, когато се върнем назад, след като някое голямо събитие се е случило, гледаме на тези съобщения като „предсказания“. Но може би това не е правилната дума. От години съществува теорията за контрол над ума, която се нарича Predictive Programming.

Това е техника, която правителствата използват, за да подготвят почвата за събития, които са планували да се случат. Понякога, както в случая с 11 септември, отнема повече време, дори десетки години. В други случаи диапазонът между предупреждението и събитието е по-малък. Само година, две или едва няколко месеца.

Тази техника се използва за събития, които биха накарали обществото или да изпадне в паника, или да започне бунт и да се надигне срещу управляващите. Затова те започват бавно да загнездват подсъзнателно идеята в мозъците на своите подчинени, а когато събитието най-накрая се случи, обществото го приема спокойно. Без да има каквато и да било ескалация на напрежение.

Тя не се използва само за терористични атаки или промяна в обществения строй, но и когато говорим за нови технологии и дори за съществуването на извънземни.

Измислено от конспиратистката Алън Уот, теорията, че нови идеи, ситуации и технологии са внимателно включени във филми, телевизионни предавания и книги, за да привлекат населението в приемането на обществени промени.

Примерите са много, най-вече за 11 септември. В пилотния епизод на „Самотните стрелци“ например самолет е отвлечен и се разбива в Световния търговски център като фалшива атака, за да се започне война. Но нека оставим кулите близнаци настрана.

Сериалът Family Guy често е бил обвиняван в Predictive Programming. Събитието, което няма как да не ви накара да се замислите, е поместено в епизода Turban Cowboy („Каубоят с тюрбан“), излъчен на 17 март 2013 г. – той показва как Питър Грифин се врязва с кола сред бягащите в Босненския маратон. Месец по-късно не кола, а бомба помрачава деня на надпреварата.

Predictive Programming също се използва като начин да се разкрие нещо плашещо пред хората като например съществуването на извънземни. Когато времето те да се разкрият дойде, населението вече ще е подготвено до такава степен, че да не изпадне в паника. Просто дайте на обществото множество филми за извънземни и когато кажете, че всичко е истинско, те ще са готови да повярват и да го приемат, без да започват война срещу тях.

Много от тези примери са наистина страховити. Например в романа на Едгар Алън По „Разказът за Артър Гордън Пим“ екипажът на малък кораб, който се преобръща, се опитва да оцелее. За да успеят, те убиват и изяждат костенурка. Но в крайна сметка решават, че така няма да успеят, и прибягват към канибализъм. Първата жертва е човек на име Ричард Паркър. Едгар Алън По не харесва историята си. Дори я нарича „глупава“.

Ала няколко месеца след публикуването на текста екипаж от четирима души е изправен на ръба на оцеляването, след като корабът им се преобръща. Мъжете залавят и изяждат костенурка, но в крайна сметка решават да изядат един от тях в името на оцеляването си.

Жертвата е 17-годишно момче на име Ричард Паркър. Преди 16 години епизод на „Семейство Симпсън“ предсказва, че Доналд Тръмп ще стане президент на Съединените американски щати. И то с прецизна точност – слизането по стълбите на новото първо семейство, встъпването му в длъжност. За всичките 25 години, в които предаването върви по телевизията, то е предсказало изключително странни неща – финансовата криза в Гърция, скандала с корупцията във ФИФА, епидемията от ебола, масата на бозона на Хигс, смартчасовниците и други.

Преди 16 години епизод на „Семейство Симпсън“ предсказва, че Доналд Тръмп ще стане президент на Съединените американски щати. И то с прецизна точност – слизането по стълбите на новото първо семейство, встъпването му в длъжност. За всичките 25 години, в които предаването върви по телевизията, то е предсказало изключително странни неща – финансовата криза в Гърция, скандала с корупцията във ФИФА, епидемията от ебола, масата на бозона на Хигс, смартчасовниците и други. И не е само то.

Сериозното кино и най-вече научнофантастичните филми също доста често влизат в ролята на Нострадамус, предсказвайки още през изминалия век някои от технологиите, с които се сблъскваме вече всеки ден. А дори и някои от най-страшните събития в историята на човечеството.

През 1993 г. на големия екран се появява филмът Super Mario Bros. Още в първите две минути на тази безумна лента може да се види как

Morkadis

Световният търговски център се изравнява със земята по почти същия начин, както няколко години по-късно, през 2001 г. Точно две години преди трагичния инцидент „Матрицата“ пленява зрителите със своята футуристичност. И ако Super Mario Bros. предсказва събитията на 9/11, то блокбастърът прави нещо още по-впечатляващо – предрича точната дата. Действието в „Матрицата“ протича едновременно и в миналото, и в бъдещето. И докато вътре в самата матрица годината е 1999, то бъдещето се развива през 2199 г. Това означава, че роботите вече знаят всички огромни исторически събития като катаклизми, атентати, масови  убийства и др.,

които са се случили в миналото на човечеството. Също така Нео работи в една от сградите на Световния търговски център. Вземайки предвид всичко това, можем да си спомним една конкретна сцена, в която агент Смит разпитва Нео и преглежда досието му. Само за секунда се появява паспортът му, чиято дата на изтичане е не друга, а 11 септември.

През 1982 г. излиза един от най-впечатляващите филми за онези години – „Блейд рънър“. Когато Ридли Скот го създава, никой дори не си е и помислял за съществуването на дигитални билбордове, но днес те са навсякъде около нас. Действието в „Блейд рънър“ се развива през 2019 г. и доста впечатляващо предсказва как ще изглежда технологията на бъдещето.

Няколко години по-рано, през 1979 година, се появява пълнометражният филм за „Стар Трек“. Той предсказва множество неща, като прототипи на таблетите например. Но това, което бие най-много на очи, е слушалчицата в ухото на Ухура – красивата чернокожа жена, която се занимаваше с комуникацията на борда на „Ентърпрайс“. Това е първият път, в който човечеството вижда блутут устройство.

А ако си мислите, че „Терминаторът“ е първият филм, предсказал съществуването на андроидите, то жестоко се лъжете. В черно-бялата класика от 1927 г. „Метрополис“ роботите се разхождат по големите екрани за първи път.

Говорейки за научнофантастични филми, не може да не споменем и „Завръщане в бъдещето“. Блокбастърът, чието действие се развива през 2015 г., предсказва

съществуването на ховърбордове, летящи коли, 3D кино

Стивън Спилбърг още тогава е предполагал, че дори и след 25 години ще излизат продължения на днешните класики и тогавашни хитове като „Междузвездни войни“, „Костенурките нинджа“ и „Индиана Джоунс“, и със сигурност не е грешал. Да не говорим, че перфектно е предвидил модата на бъдещето.

Всичко това може на пръв поглед да ни се струва като абсолютна случайност. Но може ли да сме сигурни, че не е плод на правителството, което се опитва да ни подготви за бъдещи събития? Все някога най-вероятно ще разберем.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

10 мистериозни съвпадения, които разбиват всякаква логика

Тайни общества: Кои са истинските владетели на света

Конспирация: Опитват се да намалят населението на Земята с глад и пандемии

5 теории на конспирацията

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

2 коментара
  1. emilyano Calabrezze 5 години ago
  2. emilyano Calabrezze 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.