Какво издава любимият ви цвят за вашия характер?

 

Червено, жълто или все пак синьо? Психологията на цветовете изяснява с какви личностни черти се свързва любимият ви цвят.

Имате ли предпочитан цвят? Такъв, който веднага повдига настроението ви, или ви успокоява и фокусира? Този ваш любим цвят издава нещичко за личността ви, защото въздействието на отделните тонове е напълно различно и психологията на цветовете може да извлече много информация за вас от предпочитанието ви. Впрочем ако не харесвате някой цвят, това също е показателно… Прочетете тук какви черти от характера разкрива любимият ви цвят.

Червеното е цветът, който повечето хора асоциират с много силни емоции: любов, страст, ревност, а също и с кръв и война. Във всеки случай цветът се набива на очи. Ако червеният цвят ви е любим, обичате да сте в центъра на вниманието и сте смели, импулсивни и авантюристични. С вас никога не е скучно. Но това понякога уморява, затова се налага често да зареждате батериите.

Жълто: приветливи и сърдечни

Слънчице в истинския смисъл на думата – навярно и вие сте такива, ако предпочитате жълтото. Излъчвате топлота, настроени сте оптимистично и гледате на живота откъм светлата страна. Това ви прави особено приятни за общуване и хората около вас се чувстват добре. Само внимавайте при цялата си ведрост да не загубите усещането за реалност.

Зелено: любители на природата и сигурността

Ако зеленото е любимият ви цвят, вие сте практични, здраво стъпили на земята хора. Давате добри съвети и обичате да помагате на другите. Разрешавате проблемите бързо и аналитично. За да си починете от всекидневието, прекарвате много време сред природата. Изпитвате силна потребност от сигурност – както по отношение на парите, така и в междучовешките отношения.

Синьо: хармонични и силни

Според психологията на цветовете синьото излъчва мир и спокойствие. Ако сте почитатели на този цвят, вие сте лоялни, състрадателни и миролюбиви. Хората са склонни да ви подценяват, но всъщност притежавате голяма вътрешна сила. Подхождате стратегически към всяко ново предизвикателство и не могат да ви извадят лесно от равновесие. Затова понякога изглеждате дистанцирани в очите на околните.

Оранжево: екстровертни и разсъдливи

Ако харесвате оранжевото, вие сте екстровертни и заредени с енергия. Обичате да сте сред хора и обкръжението ви цени най-вече непринудения ви маниер. Но това не означава, че сте повърхностни, дори напротив. Обичате да водите сериозни и задълбочени разговори и да се грижите за другите. Това ви прави идеалните домакини!

Розово: открити и емоционални

Розовото често се асоциира с женственост, но същевременно с момичешка невинност. Ако харесвате розовите тоналности, вие сте весели, открити и понякога малко наивни. Прекалено сте емоционални и винаги казвате това, което мислите. Пресметливите игрички в междучовешките отношения са ви чужди.

Morkadis

Лилаво: чувствителни и индивидуалисти

Ако предпочитате лилавите и виолетовите тонове, вие навярно сте духовен човек, който си пада малко индивидуалист. Харесвате необикновеното и обичате да се откроявате от масите. Креативността е най-голямата ви сила, която обаче нерядко ви изолира от околните. Често се чувствате неразбрани и може би дори смятате себе си за нещо специално.

Черно: разсъдливи и лоялни

Черното е елегантно и едновременно с това тъжно, сърдито и мрачно. Толкова различно може да бъде въздействието на този цвят, който всъщност не се смята за цвят. По същия начин се менят и вашите настроения като любители на черното. Вие сте предразположени към песимизъм – в най-добрия случай сте реалисти. Постоянно се опитвате да държите всичко под контрол и често сте прекалено сериозни. Но притежавате голяма душевна сила и сте много лоялни.

Бяло: любители на реда и оптимисти

Който обича бялото, копнее за ред и спокойствие. Защото психологията на цветовете свързва тази тоналност с чистота и яснота в отношенията. Същевременно сте от хората, които никога не губят надежда. Почитателите на бялото вярват в доброто и има опасност другите да ги използват.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Символика и значение на белия цвят

Личностен тест. Кой цвят привлече вниманието ви?

Какъв цвят кола да изберете, за да пасва на характера ви

Черното е любим цвят на уверените и емоционални хора

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.