Какво може и какво не бива да правите в дните около есенното равноденствие

Есенното равноденствие е есенен празник, свързан с определени традиции. И е важно да знаете какво можете и какво не можете да правите в този септемврийски ден.

В далечното минало в деня на есенното равноденствие е имало обичай да се извършват церемонии и ритуали, в които се прославяли боговете и духовете на природата. По това време било необходимо да се благодари на боговете и земята за изобилната реколта, за просперитета в къщата, за покровителство и подкрепа. Вярвало се, че по време на есенния празник всички събрани или записани желания непременно ще се сбъднат.

Есенното равноденствие е време, когато всичко наоколо е наситено с магия и мистика. Трите дни преди празника и трите дни след него също се считат за специални. Следователно всички препоръки за това какво може и какво не може да се направи на есенното равноденствие са актуални не само за самия ден. Трябва да сте много внимателни през тези дни, защото Вселената може да даде полезни знаци и чудеса могат да се случат на всяка крачка.

Какво можете да направите

В тези седем дни, които включват и есенното равноденствие са подходящи за разходка сред природата. Ако времето позволява, добре е ходите малко боси по тревата, земята и листата. Така можете да се наситите с жизнена енергия, която ще ви помогне да преодолеете предстоящия „тъмен сезон“ без загуби. В същото време се препоръчва да се събират лечебни и магически билки, горски плодове и гъби.

Отбелязвайки есенното равноденствие е добре да се пекат домашно приготвени сладкиши и рула. Пълнежът трябва да е от зеленчуци (например зеле или картофи), боб, гъби, есенни плодове. Можете да добавите ядки, сушени плодове.

По това време се препоръчва и общо почистване на къщата, изхвърляне на всички боклуци. Ненужните вещи и дрехи, но които са в добро състояние, по-добре да се раздават на тези, които имат нужда от тях.

Простете злото, пуснете хората, които не носят вече нищо в живота или ви дърпат назад, освободете се от лошите мисли; медитирайте, прекарвайте време сами, за да опознаете себе си по-дълбоко; отидете на разходка; запалете свещи, изгорете билки и тамян за очистване на пространството у дома; посветете се на творчески занимания, посетете роднини, срещнете се с приятели, вземете вана с добавка на лайка, лавандула.

Раздавайте подаръци, правете ритуали, които привличат късмет и успех, създавайте ръчно изработени талисмани. Искрено благодарете на Вселената и хората наоколо за опита, знанията, уменията – за всичко.

Какво не трябва да се прави

Не бива да бъдете сърдити на есенния празник, добре е да внесете повече активност в живота си.

Не бива да се говори нецензурно, да се карате с някого, да се бъркате в работата му, да се замесвате в сбивания и да се влиза в конфликти. Последствията могат да бъдат потискащи и ще останат за дълго време. Също така е не е добре да пренебрегвате исканията на други хора, да бъдете груби или да изпадате в униние.

Не се препоръчва започване на нови работни дейности. Най-добре е да продължите напред и да отложите проектите си за няколко дни. Денят на равноденствието е време на баланс и точка на завършване, не е подходящ за смяна на работното място, мястото на живеене, за извършване на някакви драстични промени в живота.

Магическото време на равноденствието е идеално за гадаене на карти таро и руни, съставяне на планове за бъдещето. Полезно е да се извършват магически ритуали, предназначени да се освободите от болести, проблеми в живота, да помогнат за решаването на всички проблемни въпроси. За самото есенно равноденствие трябва да направите списък с това, от което искате да се отървете. След това изгорете листа и издухайте пепелта през прозореца или пуснете под течаща вода.

Сигналите и знаците от Вселената не бива да бъдат игнорирани. Важно е не само внимателно да се оглеждате, но и да се вслушвате в шепота на интуицията. През това вълшебно есенно време той е особено силен. Затова не бива да пренебрегвате шестото чувство.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.