Какво ни очаква след смъртта: 12 теории за задгробния живот

pixabay.com

Отправяне към Рая,
прераждане в животно, препрограмиране в симулация…

За много хора страхът от смъртта е свързан със страха от неизвестното. Какво ще се случи, когато умрем?

Отиваме ли в Рая, прераждаме ли се в животно или се препрограмираме в симулация?

Събирайки многото теории, които хората имат за смъртта, от StarsInsider са подбрали тези 12 теории за задгробния живот, които са събрали за вас.

Вижте ги:

Теорията за безкрайния живот

Теорията за безкрайния живот определено е една от най-уникалните в списъка. Тя твърди, че когато умрете, веднага се прераждате отново, без да имате никакъв спомен за живота, който сте водили преди това.

Теорията на ацтеките

Възгледът на древните ацтеки за задгробния живот е разделен на три пътя: на слънцето, на Миклан или на Тлалокан. Начинът, по който някой умрира, определял задгробния му живот. Падналите войници и жените, починали при раждане, се превръщали в колибри, които следвали слънцето. Хората, които умирали по „по-малко славна“ причина, отивали в Миктлан. А всеки, който умирал от удавяне, отивал в Тлалокан.

Теорията за паралелната вселена

Теорията за паралелната вселена е обяснена в безброй научнофантастични филми и комикси, но може ли да е реална? Тази теория твърди, че когато умрем, ще живеем в същата вселена, в която сме били преди, само че в друга част от пространството и времето.

Теорията на Платон

Платон вярвал, че физическият свят всъщност ограничава познанията ни и че когато човек умре, той преминава към нов живот, който е по-пълноценен. Теорията му била, че смъртта дава на душите шанс да открият истинското си съществуване.

Егоцентрична теория

Morkadis

Смятате ли, че сте центърът на Вселената? Ако е така, егоцентричната теория за смъртта може да е точно за вас! Тази теория твърди, че Вселената започва с вашето раждане и завършва с вашата смърт.

Теория за „Доброто място“

Друга идея за задгробния живот е тази от хитовия сериал „Доброто място“, която проследява главните герои, които случайно са допуснати до рая, известен още като „Доброто място“. Пълно със замразено кисело мляко, къщи по поръчка и истинска сродна душа, много зрители се надяват, че тази измислена философия е вярна.

Теория за паранормалното

Тази теория обикновено е в основата на повечето филми на ужасите. Тези, които вярват в паранормалното, твърдят, че след смъртта душите ни остават сред живите на Земята. Също така често се смята, че комуникацията с тези души е възможна чрез различни медии.

Будистката теория

Будистите вярват в прераждането след смъртта. Съществуват различни царства, в които можете да се преродите след смъртта, независимо дали става въпрос за бог, полубог, човек, животно или призрак.

Нихилистична теория

Нихилизмът смята, че всички ценности са безсмислени и неоснователни. При това истинският нихилистичен подход към смъртта и задгробния живот е, че след нея няма изобщо нищо, защото дори животът е нищо.

Християнската теория

Християните вярват както в Рая, така и в Ада. Ако човек е добър и праведен, той ще попадне в утопията, която е Раят. Ако води живот, изпълнен с грехове и нередности, той ще попадне в Ада.

Теория за „Странните неща“

Ако сте гледали хитовия сериал на Netflix „Странни неща“, знаете какво е „Отгоре надолу“. Сериалът твърди, че има алтернативно измерение на нашата вселена, в което човек може да попадне в капан, без да е нито жив, нито мъртъв.

Теория за симулацията

Имате ли някога усещането, че всичко в живота е програмирано? Ами ако смъртта е такава? Теорията за симулацията смята, че животът ни е просто количествени данни във видеоигра на висше същество.

източник: vesti.bg

Вижте още:

Какво се случва с душата, след като умрем и има ли живот след смъртта?

Смъртта не е край, тя е пауза!

Квантовата теория доказва, че съзнанието се прехвърля в друга вселена след смъртта

След смъртта се случват тези 9 неща на хората (според очевидци)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.