Какъв сте в живота – лидер или жертва?

 лидер

Психолозите казват: всеки от нас заема в живота едната от двете позиции. Всеки от нас е или лидер, или жертва.

От това каква позиция заемате зависи целия ви живот: колко лесно се изпълняват плановете и реализирането на мечтите, късметлия ли сте, движите ли се напред или всеки , който иска може да ви изпревари. Всъщност всеки, който има различна позиция.

Лидер или жертва: от изборът на позиция винаги зависи съдбата ви.

Ако сте жертва, тогава отношението ви към живота е:

“Всичко в живота зависи от обстоятелствата. Човек не решава нищо, всичко решава вместо него системата.

Какво мога да направя срещу системата? Как мога да се боря? Ами ако загубя работата си и статуса, за мен и за децата ми непременно ще има проблем ако се опитам нещо да променя в живота си. От мен нищо не зависи. Най-доброто, което мога да направя в живота си е да наблюдавам, анализирам, оценявам и да се пригаждам.

Аз нямам приятели, всички те изчезват когато се чувствам зле, и се появяват със своята завист, когато аз се чувствам добре. Но врагове с лопата да ги ринеш: всеки иска на ближния да му е гадно.

Може би нещо не е наред с мен, или с хората наоколо нещо не е наред, аз не знам. Целият ми живот е борба за оцеляване, и това е всичко.

Единственото нещо, което ме кара да се чувствам като човек – това е строго придържане към принципите. Аз никога няма да призная, че са грешни. Светът и без това ме мачка “.

Ако сте лидер, мислите така:

“Моят живот – това са моите решения. Мога да правя каквото си искам – основното нещо е наистина да го искам.

Ако искам да се уча – аз ще се уча, ако трябва да работя – ще работя, и не защото съм длъжен на някого, а защото е интересно и важно за мен всичко, което правя. И дори ако греша – аз отчитам отрицателния опит, който ще открие нови възможности за мен.

Аз приемам хората каквито са и затова за мен е лесно да се сприятелявам. Извинявам се на хората за грешките си и затова с мен е почти невъзможно да се враждува. Аз приемам себе си и другите такива, каквито сме – и винаги се стремя към нови възможности. Достатъчно ми е това, което имам, но аз винаги съм отворен за нови идеи: винаги съм готов да направя нещо по-добре.

Morkadis

Животът е красив и невероятен – защото това е моят живот “.

Ако сте жертва то вашите проблеми ви управляват и планират вашия живот вместо вас. Ако сте лидер, проблемите – това са стъпала по пътя към върха, на който искате да се изкачите.

Лидерът пита:

Какво предизвика в мен появата на този проблем?
Как да премахна източника на проблема в себе си?
Какво в този проблем ще ме направи по-силен?
Ако не мога да променя ситуацията, как мога да променя отношението си към нея?
Какви нови възможности се появили за мен заради моя проблем?

Жертвата казва: “Не мога”, лидерът – “Аз не искам.”

Жертвата стене: “Аз трябва”, а лидерът – “Искам и ми е интересно.”

Жертвата плаче “Аз нямам”, лидерът твърди “Аз ще имам” или “Аз не се нуждая.”

Какво е важното: Дали сте лидер или жертва – това не е клеймо по рождение. Това е свободен избор на всеки отделен човек. Така че точно сега можете да се превърнете в лидер. Ако искате…

инфо: bg.checkonline4you.com

Вижте още:

ТЕСТ: РАЗБЕРЕТЕ СИЛНИТЕ СТРАНИ НА ХАРАКТЕРА СИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.