Какъв характер имат децата, родени през есента и зимата?

 бебе

Знаем, че по датата, часа и мястото на раждане може да се определят склонностите и предпочитанията на детето, но сезонът също е от значение – не само за характера, а и за здравето

ЕСЕН

Тези деца, както и самият сезон са щедри на таланти, добронамерени и великодушни. И като малки, и като възрастни са душата на компанията, невероятни оптимисти, с прекрасно чувство за хумор. С лекота разрешават всеки конфликт, стига да не ги засяга пряко. В конфликтите, които ги касаят, те могат да проявят крайна неотстъпчивост и обидчивост. Но това е така, докато опонентът им не прояви готовност за помирение – тогава на преден план излизат най-добрите дипломатични качества на есенните хора.

В здравословно отношение при есенните деца преобладава най-вече рискът от простудни заболявания и травми.

Причината е, че са смели хлапета, които винаги са в челните редици, когато трябва да се премери дълбочината на някоя локва или да се организира състезание по катерене на дървета. В резултат на това може често да се появяват натъртвания, изкълчвания, настинки, хранителни отравяния. Постоянно са готови да опитат нещо ново, така че родителите трябва да са в състояние винаги да окажат първа помощ.

ЗИМА

Децата, родени през зимния период, се отличават със здрав дух и тяло. За изключение може да се смята склонността им към алергични реакции, особено за февруарските бебета.

Зимните хора трудно се плашат от житейските неприятности. Толкова са целеустремени и праволинейни, че понякога са на границата на нетактичността. Това поведение обаче не говори за коравосърдечност, а по-скоро е проява на честност и откритост.

Децата, родени през студените месеци, проявяват подчертана склонност към точните науки. Като цяло обичат точността във всичко – стараят се никога да не забравят важни дати и силно се дразнят, ако някой от околните не е толкова пунктуален. Когато пораснат, често избират професиите на счетоводител, икономист, юрист, но и творческите професии не са им чужди.

инфо: po-krasivi.net

Вижте още: 

ДЕЦАТА В ПРЕКАЛЕНО ЧИСТИ ДОМОВЕ БОЛЕДУВАТ ПО-ЧЕСТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.