Как да боравим с дъска Уиджа

уиджа

Дъските Уиджа ( агл. Ouija Board), познати още като „спиритическа дъска“, представляват прости приспособления за извършване на спиритически сеанси. Върху всяка една от тях са изписани букви и цифри, както и думите „Yes“ (Да), „No“ (Не) и „Good bye“ (Довиждане). В допълнение са и двете изображения – на Луната и Слънцето.

Когато спиритическият ритуал започне, всички участници трябва да са много съсредоточени и да пазят тишина. Този, който ръководи сеанса, поставя пръстите си върху специален показалец. Смята се, че когато духът дойде, ще премества показалецът му и по този начин ще отговаря на въпросите му.

Сеансът започва с многократно повтаряне на въпроса „Уиджа, тук ли си? „, до момента, в който показалецът се премести върху „Да“. Следва въпроса откъде си. Така ще разберете дали духът е добър или лош.

Ако посочи Слънцето, то значи духът е добър, ако обаче посочи Луната, то значи е зъл. Когато посочи Луната, трябва многократно да се повтаря „Довиждане“, докато показалецът също не посочи „Довиждане“.

Когато попаднете на добър дух, може да му задавате всякакви въпроси. Той ще отговаря, като мести показалецът върху буквите и образува думи.

Попаднете ли на лош обаче, има голяма вероятност той да не иска да си тръгне. Поради това работата с подобна дъска е доста опасна и не се препоръчва на всеки.

За дъските Уиджа се носят редица страшни истории. В тях обикновено призованите духове отказват да си тръгнат, правят пакости, чупят предмети и дори обсебват хората.

Има няколко променливи константи при работата с дъска Уиджа. Някои смятат, че всички участници в спиритическия сеанс трябва да поставят пръстите си върху специалния показалец.

В интернет пространството пък има редица клипове, които показват как духът може да премества показалеца и без помощта на хората. Мнозина ги смятат за фалшификати.

Освен с обичайната дъска Уиджа, подобен сеанс може да бъде проведен и с ръчно направена такава дъска.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ХОТЕЛИ, ОБИТАВАНИ ОТ ДУХОВЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Ogopogo 9 години ago
    • Цвета 9 години ago
  2. Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец с огромен жълт и добронамерено пулсиращ ГМО порец 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.