Как да отблокирате чакрата на слънчевия сплит?

 

pixabay.com

Слънчевият сплит е източникът на енергия, който контролира нашето тегло, нива на тревожност и самочувствие. Ако той е блокиран, възникват много проблеми.

Общоприето е, че чакрите са енергийни точки в човешкото тяло, които поддържат живота му.

Долните чакри – в областта на слабините са свързани с основната ни потребност от безопасност и оцеляване. Горните чакри са отговорни за мъдростта, универсалното познание и безусловната любов. Останалите чакри, разположени между тях, са отговорни за взаимоотношенията до креативността на ума.

Чакрата на слънчевия сплит се намира в горната част на корема. Управлява нашето самочувствие, финансови проблеми и смисъла на живота.

Слънчевият сплит се намира между сърдечната и сакралната чакри. Първата е отговорна за любовта и вътрешния мир, а втората за чувствеността, емоциите, удоволствието и новите впечатления.

Ако чакрата на слънчевия сплит е блокирана, енергийният поток се нарушава и другите чакри в близост отслабват. Понякога това може да се обърка с проблеми в личните отношения. И това се случва, защото от човек се изисква солидно усещане за себе си и чувство за сигурност. Ето защо чакрата на слънчевия сплит е толкова важна.

Сред всички чакри, манипурата е най-проблемната. Факт е, че за човек е много по-лесно да балансира коренната си чакра (това му дава основно чувство за сигурност), отколкото да се справи с ниското самочувствие. С други думи, по-лесно е да приемеш факта, че си жив, отколкото да разбереш какъв е смисълът на този живот.

Най-честите симптоми на слаба или блокирана чакра на слънчевият сплит:

Променливо самочувствие: чувство за безполезност и второстепенност, заменено от чувство за нереалистично превъзходство и съвършенство без никаква „златна среда“ между тях.

Мания за начини да се „защитиш“, било то: преяждане, нездравословни взаимоотношения, токсична работа, поемане на риск, нежелание за промяна и т.н.

Проблеми, възникнали на възраст от 15-22 години. Това е период от време, в който човешкият слънчев сплит се развива активно.

Morkadis

Съпротива срещу промяната, дори и тя да е към по-добро.

Неспособност да повярвате, че можете да се справите с всякакви трудности в живота.

Състояние на тревожност и стрес, дължащи се на обстоятелства, които, ако след това се замислите, са били резултат от прекалената реакция към тях.

Ниско самочувствие, чувство за постоянно осъждане отвън, враждебност и липса на любов.

Борба срещу всякакви зависимости: от храна, алкохол, пари и дори токсични взаимоотношения.

Проблеми със самодисциплината, както и разочарование, че не можете да се накарате да работите по-добре, да правите повече или по-малко и т.н.

Усещането, че няма повече радост в живота, че всичко това е просто игра за оцеляване.

Чувствате се откъснат от вашата история, приятели, семейство и мястото, където живеете или сте живели.

Вътрешна борба с дълбоко чувство на срам за това, което сте.

Чувствате се жертва на житейските обстоятелства. Страхувате се, че няма да можете да се справите със ситуацията, ако някой или нещо ви лиши от това, което наричате сигурност (пари или любов).

Как да възстановим силата на чакрата на слънчевият сплит:

Облечете нещо жълто и се обградете с жълто.

Правете нещо всеки ден, което ви носи поне малко удоволствие и радост.

Изследвайте душата си: запишете всичко, което цените и което не, какво ви носи радост и какво тъга, кой искате да бъдете и кой не. Това ще ви помогне да разберете кой сте всъщност.

Забравете какво самочувствие сте имали по-рано. Вече не сте човекът, който сте били. Не е нужно да се срамувате от него, нито да правите това, което сте правили преди.

Започнете да правите неща, които ви плашат. Наистина го искате, но самочувствието ви подсказва, че не сте достатъчно добър за това.

Пренапишете вътрешната си история. Това ще ви даде правилната опорна точка и ще промени живота ви. Съсредоточете се върху мисли като: „Аз съм могъщ и аз съм собствения си герой“.

Стигнете до първопричината за най-съкровените си чувства и след това анализирайте това, което сте научили. Напишете точно какво чувствате, защо това се случва с вас и защо влачите този емоционален товар със себе си. Способността да обясните тези емоции ще ви помогне да се отървете от тях.

Общувайте с другите хора ясно. Кажете им какво искате и какво очаквате. Направете го с достойнство.

Спрете да се противопоставяте на желанията си.

За да разберете какво наистина искате, помислете за това, което ви кара най-много да завиждате.

Погрижете се за финансите си: Отворете спестовна сметка, намерете си нова работа или си поставете за цел да уредите финансите си.

Изследвайте различни религии и философии, докато намерите тези, които са по-близки до вас и ви помагат да разберете по-добре живота.

Разберете, че това, което харесвате в другите хора, е това, което харесвате в себе си. А това, което не ви харесва в тях, просто не можете да намерите в себе си.

Ако изпитвате завист, не забравяйте, че тя по никакъв начин не е свързана с това, което другият има или няма. Всичко е за това, което можете или не можете да си позволите.

Не забравяйте, че основната ви цел е да останете живи. Всичко останало е само допълнение към живота.

Спрете да общувате с тези, които ви принуждават да доказвате своята стойност или да показвате, че сте „по-лош“ от тях.

Вашата енергийна система може да е блокирана, но само вашият ум може да я унищожи и да създаде хаос. Подредете мислите си и всичко ще се промени.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Третото око – порталът към истинската ни същност и невидимите измерения

Лили Димкова: Животът продължава след смъртта

Четири знака, че 6-тата ви чакра е отворена

Шестото чувство се крие в косата

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.