Как да разберете дали във вашето обкръжение има лицемерен човек?

Лицемерен или истински приятел имате? Има няколко признака, по които можете да разпознаете кога един човек не е искрен.

Филтрирайте обкръжението си и избягвайте токсичните хора!

Човек, на когото сте наистина скъпи, никога няма да ви вмени вина за каквито и да било действия или мисли. За някои това изглежда очевидно, но за други може да бъде истинско откритие.

Често възприемаме критиката от близките си като нещо, което ни прави по-добри. Ние приемаме горчивите думи за това колко сме незначителни като лечебен нектар, който може да се окаже истинска отрова, която убива любовта и топлината във взаимоотношенията.

Любящият човек никога няма да ви остави сами с проблемите ви. Той няма да каже: „Животът си е твой и ти решаваш какво да правиш с него“. Поне ще попита как може да помогне в тази ситуация.

Ако вашият близък приятел или партньор остане безразличен, когато имате нужда от неговата подкрепа, трябва да помислите дали не е време да се сбогувате с него.

Друг показателен фактор за това колко искрен е човек е навикът му да споделя новини. Ако трябва постоянно да обсъждате някакви проблеми и житейски провали, най-вероятно събеседникът ви обича да прехвърля негативните си емоции върху вас.

Има дори една еврейска мъдрост по тази тема: „Не се доверявайте на човек, който е готов да сподели с вас само своите трудности, но крие радостите за друг“.

Човек, достоен за вашето доверие, сам ще ви се довери. Той ще се радва да сподели добрите новини с вас и да отпразнува както своите, така и вашите победи. И като правило такива хора могат да бъдат преброени на пръстите на едната ръка.

Често се случва хората да изгубят връзка помежду си, когато единият навлезе в нов етап от живота си, а другият остане на същото място.

Когато един човек се развива и се стреми към повече, а другият просто стои на едно място, между тях се разтваря огромна пропаст. На мястото на любовта и взаимното разбирателство се появяват завист и негодувание, а на мястото на взаимопомощта – чувство за несправедливост.

Разбира се, един мъдър човек няма да разкаже на всички за успеха си. За съжаление, в нашия свят е много трудно за такива наивници с широко отворена душа. Затова не обвинявайте някого в лицемерие, ако пази постиженията си в тайна. Неслучайно казват, че щастието обича тишината.

Morkadis

Вече можете да разпознаете дали имате лицемерен или истински приятел до себе си.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

9 лесни трика за справяне с манипулатора

Обратната реч – невидимият детектор на лъжата

Защо жените имат „шесто чувство“, а мъжете не могат да ги излъжат

Силата на обратната психология: Как да станем манипулатори

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.