Китайски ученик носи своя приятел на гръб цели три години

2

Китайски тийнейджър е бил обявен за „най-красивият ученик в Китай“ и красотата няма нищо общо. 18-годишният Ксей Ксу се е превърнал в най-ценния приятел за своя съученик в неравностойно положение.

Жанг Чи страда от мускулна дистрофия и има сериозни трудности с предвижването, което означава, че през по-голямата част от времето ще трябва да бъде у дома, но това няма как да се случи, когато верният му приятел Ксу е на линия. Двете момчета продължават да посещават редовно учебните занятия, а Жанг използва най-верния си приятел за транспорт. Ксу предлага своя гръб и носи приятеля си вече цели три години, за да не го лиши от нормален живот. Двамата нямат роднинска връзка.


Директорът на гимназията е споделил този случай и признал, че бил трогнат от видяното.  Историята няма да продължи вечно така, защото учениците скоро ще кандидатстват в университет и ще поемат по свой собствен път, но до тогава ще дават пример на останалите. Техният урок по състрадание и човечност се е превърнал в сензация в китайската социална мрежа. Страната има сериозни проблеми с политиката си и помощта на деца в неравностойно положение, а скорошно изследване показва, че 243 000 деца не посещават училище, защото нямат възможност. Предполагаме, че една от причините е липсата на приятел като Ксу.

инфо: men.hotnews.bg

Вижте още:

ПРИЯТЕЛИТЕ ИМАТ СХОДНО ДНК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.