Книжното изкуство на Гай Ларами

За последните 3 десетилетия канадският артист Гай Ларами се е занимавал с много изкуства – бил е сценарист, режисьор, композитор, изобретател на музикални инструменти, певец, скулптор, художник и писател. Сред скулптурите му са и две невероятни серии от изрязани книги, които той умело и търпеливо е превърнал в неповторими триизмерни пейзажи.

Ларами има много интересна философия зад творбите си. Той сравнява знанието, натрупано в старите книги, което вече не се употребява, с планините. Също като тях, и то изостава във времето, ерозира и се изравнява, докато не се превърне в скучно и празно поле, от което никой вече не се интересува.

1

2

3

4

5

6

8

9

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

6 ИСТОРИЧЕСКИ НАХОДКИ, КОИТО ОСТАВАТ ЗАГАДКА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.