Кога интуицията ни говори?

мисъл

Интуицията е онзи вътрешен глас, който ни подсказва как да постъпим в една ситуация. Тя е по-скоро внезапно появило се чувство, а не трезво премислен анализ над това, което ни се е случило.

За повечето хора е трудно да разграничат интуицията от здравия си разум, но има няколко основни житейски примера, в които трябва да се доверим на емоциите, а не на ума.

1. Когато не се чувствате добре – когато вие е неприятно с дадени хора или в дадена обстановка, при положение че за първи път се виждате с тях или сте посетили съответното място – това е гласът на вашата интуиция и ви казва, че трябва да стоите далеч, като събужда негативни емоции у вас дори при среща с хора, които не сте познавали доскоро.

В обратния вариант – ако се чувствате приятно и спокойно сред хора, с които сега се запознавате, вашата интуиция ви дава зелена светлина за тях;

2. Когато усещате, че нещо не е правилно – имате ли усещането, че това, което вършите, не е правилно, вашата интуиция ви подсказва, че дейността, с която се занимавате, ще ви навреди.


Ако определен човек или ситуация събужда у вас чувство за предпазливост, тревога или ви кара да бъдете по-мнителни, без да има основателни причини за това, много е вероятно да говори вашата интуиция, която ви предупреждава да се отдалечите от съответния човек;

3. Когато чувствате, че трябва да помогнете – ако изпитвате нужда да помогнете на непознат човек, направете го, без след това да разказвате за благородното си дело.

Възможно е интуицията да ви казва, че този жест е необходим, за да последват поредица от хубави събития;

4. Когато правите случайни грешки – не само емоциите, а и някои наши действия могат да са резултат от интуицията. Това могат да бъдат думи, които сме казали или написали, без да сме ги обмисляли предварително.

Интуицията може да ни отведе на място, до което не сме планирали да ходим.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

ИНТУИЦИЯТА ИЛИ НЕЩОТО, КОЕТО ВИТАЕ ВЪВ ВЪЗДУХА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.