Кои са нашите невидими духовни водачи

Те бдят над нас и се появяват в точния момент,
за да ни помогнат в трудна ситуация

Много хора свидетелстват, че в различни ситуации са усещали някакво невидимо присъствие, което се е погрижило за тях и им е помогнало в труден момент. Най-често свързваме това с ангели-пазители, но духовните ни водачи могат да бъдат и други същества.

Може би ви се е случвало да направите или кажете нещо странно, което сами не знаете защо и как се е случило, а впоследствие да се окаже, че това е било най-доброто действие за последвалата ситуация. Имали ли сте чувството, че някой друг говори или действа вместо вас? Именно с подобни обстоятелства най-често се свързва намесата на нашите духовни водачи в живота ни. Но кои са те?
Духовните водачи, които бдят над нас, са различни напреднали същества, които се появяват в точния момент, за да ни напътстват или да ни помогнат в трудна ситуация. Всеки човек има не един, а множество духовни водачи, които са около него през целия му живот.

Духовните водачи условно могат да бъдат разделени в няколко категории. Архангели, Ангели, Ангели-Пазители, Духовни водачи, Богини, Възнесени Учители, Просветени Същества, Предци, Духовни животни, Специфични духовни енергии и дори нещо, намиращо се на Земята, като например дърво, планина или водоем, чрез който нашите духовни водачи общуват с нас. Всичко, което е заредено и носи някаква енергия, може да предава послания и напътствия, идващи от астралния свят.

Под термина Духовен водач винаги се разбира положителното присъствие на някой от тези духове, който се намесва в живота ни с цел да го запази, подобри или да ни предаде някой ценен урок, който душата ни е дошла да научи в съответното прераждане на Земята – тук и сега. Ще изброим някои от главните духовни водачи в живота на хората и тяхната мисия, свързана с нас.

АРХАНГЕЛИ

В небесното царство и света на ангелите, най-главните сред тях са наричани Архангели. Твърди се, че те са проява на чистата Любов и често са посланици между върховното измерение и земния живот. Най-важните сред тях са, както следва:

Архангел Ариел – той е защитник на природата и е нашата пряка връзка със Земята.

Архангел Чамуел – наричан още Архангел на Любовта. Той възпитава у хората Любов към себе си и Любов към другите живи същества.

Архангел Гавраил – той е пратеникът на Бога, който ни помага да получаваме ясни знаци и послания от ангелския свят.

Архангел Михаил – предводителят на всички небесни ангели и архангели. Той е защитник на хората и винаги се появява в тежка за нас ситуация, за да бъде разрешен проблемът по възможно най-добрия начин.

Архангел Рафаел (или Рафаил) – Лечителят. Той може да бъде призован във всеки един момент, когато сме измъчвани от физическа или емоционална травма, за да ни помогне и излекува.

Архангел Уриел – Трансформаторът. Той носи Истината, Светлината и Мъдростта, за да ни доведе до правилна и дългоочаквана благотворна трансформация.

Архангел Задкиел – Прощаващият, който ни носи силата на състраданието и прошката.

Morkadis

АНГЕЛИ и АНГЕЛИ-ПАЗИТЕЛИ

Ангел може да се нарече всяко духовно същество от ангелската йерархия. Има обикновени ангели и ангели-пазители, които бдят над нас. Смята се, че при раждането си всеки човек се сдобива с един по-специален ангел – Пазител, който е с него през целия му живот. Но освен с него всеки може да се свързва и с всички останали ангели и архангели.

ВОДАЧИ

Астралните Водачи са духовете на високо просветлени същества, които могат да ни изпращат послания и да ни напътстват през целия ни живот, за да водят душата ни към израстване и да ни направят по-добри хора.

БОГИНИ

Различни божествени същества, и най-вече богини, са на почит сред много народи, религии и традиции. Вярва се, че духът на тези Богини напътства живота на хората и им помага в кризисни моменти. Сред най-почитаните и известни по света са богините:

Аматерасу – японската богиня на Слънцето;

Дурга – индуската божествена майка;

Фортуна – римската богиня на късмета;

Фрея – скандинавската богиня на плодородието, сексуалната енергия, изобилието и войната;

Гея – гръцката първична земна майка;

Изида – египетската богиня-майка и господарка на природата, магията и творчеството;

Куан Ин – китайската богиня на милостта и състраданието;

Пеле – хавайската богиня на вулканите, едновременно разрушител и създател;

Седна – инуитската богиня на морето и кралица на подземния свят;

Шекина – еврейската богиня на състраданието.

ВЪЗНЕСЕНИ УЧИТЕЛИ

Това са духовете на високо просветлени същества, съществували на Земята като различни гурута, Учители, Духовни водачи. Те се грижат за нашето духовно израстване и повишаване на жизнената вибрация. Тяхна основна цел е нашето просветление и просвещение. Възнесените водачи (техните духове) са винаги насреща, когато имаме определен проблем или нужда от напътствие в трудна ситуация. Има много такива Възнесени учители. Сред тях попада и нашият сънародник – Учителя Петър Дънов. Както казват неговите ученици – той никога не си е отивал, просто се е трансформирал от една форма на живот в друга. Сред другите подобни Възнесени учители попадат: Иисус Христос, Дева Мария, Конфуций, Буда, Бабаджи, Мелхиседек и мн. др.

ШАМАНИ, СТАРЕЙШИНИ И ЖРИЦИ

Енергиите на тези дълбоко духовни същества също имат своята проекция в астралния свят. Те могат да осъществяват връзка с хората и да им помагат по пътя. Могат да бъдат призовавани и молени за помощ. За тези Духовни водачи се казва, че носят познанията на древността. Те изпращат послания, понякога и чрез сънищата, за да предадат своите познания и опит на хората. Целта, разбира се, е да ни помогнат да израснем и да направят света по-осъзнат, смислен, знаещ.

ПРЕДЦИ

Духовете на предците на всеки народ, и на хората като цяло, са свързани генетично със земните същества. Те изпълняват ролята на пазители и защитници. Тяхната основна мисия е да преосмислят миналото и да предвождат хората в посока да подобрят бъдещето.

ДУХОВЕ НА ПОЧИНАЛИ БЛИЗКИ

Всеки дух на починал наш близък може да се превърне в наш Духовен водач. Той може да ни подкрепя и напътства в живота, независимо дали ние усещаме и осъзнаваме това или не. Може да не знаем кой точно се грижи за нас, но въпреки това да усещаме силно това невидимо присъствие.

ВОДАЧИ-ЖИВОТНИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ДУХОВЕ

Духовете-животни и елементарните духове, които споменахме и по-горе в това число – цветя, дървета, планини, реки, водопади и т.н. също могат да бъдат мощен проводник на нашите Духовни водачи. Чрез тях можем да получим дълбоки послания, които да поведат живота ни и неговото развитие напред. Можем да усетим и разберем тези послания като се свържем с вибрацията на съответните обекти или животни.

Очаквайте скоро продължението на тази тема, в което ще споделим с вас как можете да се свържете и общувате с вашите Духовни водачи, за да подобрите и прозрете по-добре дълбините на вашия живот.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Богинята Бастет: Извънземната покровителка на човечеството

Ставате ли за шаман

4 духовни практики, които ще променят живота ви

Как да поканим ангелите в дома си?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.