Колко бързо расте косата ви

Скоростта, с която косата ви расте, зависи от вашите гени и формата на фоликулите (сферична група от клетки, които съдържат кухина, в която расте друга структура).

Ако сте с европейски произход, косата ви расте с около 1 см на месец, или по-точно – 0.035 см на ден. Това е около 1/6 от скоростта, с която тревата пониква през зимата. Ако сте с африкански произход и косата ви е със спираловидни фоликули, то тя расте по-бавно – 0.027 см на ден или 0.8 см на месец.

Растежът на косата принципно е индивидуален за всеки човек и може да варира между 0.48 см на месец (0.016 см на ден) и 1.5 см на месец (0.05 см на ден).

За разлика от косата обаче, веждите и миглите спират растежа си, когато достигнат дължина от 2 см, падат и се заменят от нови.

Брадата при мъжете расте с приблизително същата скорост като косата. Все още е неизвестно обаче защо след 40-годишна възраст тя ускорява растежа си.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Фризьорка облицова колата си с коса

Дължината на косата разкрива особеностите на вашия характер. Вижте точно какво!

Шестото чувство се крие в косата

Най-невероятните стандарти за красота от историята

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.