Колонизацията на Венера не изглежда толкова далече

венераИзследването на Слънчевата система върви с добри темпове. Както изглежда НАСА и други космически агенции разглеждат сериозно Венера като местоположение за евентуална бъдеща колонизация.

Условията в атмосферата на вторатата планета в Слънчевата система са близки до тези на Земята. Атмосферното налягане в тази област е подобно, а гравитацията само леко по-лека. Температурата е около 75 градуса.

Тук идва на помощ проектът на НАСА „Облачен град” (Cloudy City). Той ще представлява космически кораб във формата на цепелин, който е пълен с хелий. Апаратът ще се движи на само на 48,2 километра (30 мили) над повърхността.

Преди него обаче са необходими допълнителни изследвания. За това от НАСА подготвят проект за изследването на Венера. Той се нарича HAVOC и ще включва няколко етапа. Първият включва изпращане на робот, който да събере проби от повърхността.


Ако той е успешен, идва следващият етап, който трябва да продължи 30 дни. В рамките на него ще бъде изпратен екипаж от двама души, който ще пътуват в по-лек от въздуха кораб. Те ще изучават атмосферата и повърхността на планетата от 50 километра височина. Ако и тази експедиция се окаже успешна, може да бъде пратен екипаж, който да да се рее в продължение на година в атмосферата на евентуалния бъдещ дом. Последната част предполага изпращане постоянна инсталация с атмосфера, в която могат да живеят хора.

Всичката тази подготвителна работа е необходима по няколко причини: Атмосферата се състои основно от въглероден диоксид и малки количества азот. Това прави налягането 92 пъти по-голямо, отколкото на земята. В комбинация със средната температура от 462 градуса, активната вулканична дейност и гъстите облаци, Венера се превръща по-скоро във врага на колинизацията, отколкото гостоприемен съсед.

инфо: cosmos.actualno.com

Вижте още:

ВСИЧКИ ПЛАНЕТИ МОГАТ ДА СЕ ПОБЕРАТ МЕЖДУ ЗЕМЯТА И ЛУНАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.