Косата ви ще настръхне от ужас, когато научите за най-страшните секти в Индия

Индия е многолика страна. Нейното огромно население следва огромен брой вярвания. Сред тях са и такива, които са извън нормалното човешко разбиране. Това са малки секти, съществували или съществуват и до днес. Ето някои от тях:

1. Шававадини

Те обичат да медитират, подобно на други индийски садхуси, правят го само над трупове или над разложените им вещи. Те обичат да лягат до мъртвите и дори да се съвкупляват с женските тела. Мислят, че това ги изпълва с жизнена сила. Говорят срещу всички индуистки вярвания, срещу брахманите и Ведите. Те ядат всякакво месо, дори човешко в миналото. Пият течности, отделяни от човешкото тяло. За специален деликатес се счита вътрешностите на мъртвите. Сега, разбира се, изкопаването на мъртви се преследва от закона. Последният подобен случай е от 2007 г., когато двама следовници на сектата бяха хванати да копаят трупове от едно от селата. Те изядоха черните дробове на починалите.

2. Капалики

Също така другари от същата серия. Те обичат течности, секретирани от човека. Храната си консумират от човешки черепи, „капала“ (оттук и името им), които носят със себе си. Те са намазани с пепел от погребални клади и никога не се измиват, те вярват, че могат да отмият аурата си. Можете да ги познаете по  наличието на меч или тризъбец.

3. Адживики

Те дават определен обет, посвещавайки му целия си живот. Това са полуголи клошари със задължителен атрибут – нещо като пръчка или бастун. Искат милостиня, като я събират  в ръцете си. Те обичат да проповядват прости истини на туристите. Смятат, че човешкият живот е предопределен, има съдба, така че не си струва да губите енергия за друго, освен за саморазвитие.

И най-добрият начин да постигнете по-високи способности е да следвате обет. Например да пиете само кравешка урина или да спите върху гвоздеи, да висите от дърво като прилеп, да стоите на единия крак, на главата си през целия ден и да гледате слънцето. Описание на такива аскети е направила Елена Блаватска. Един от сектантите, видян от нея, стоял извит назад на мъничко нестабилно камъче, бил твърд като статуя. Аскетите ядат само веднъж на няколко дни, ядат шепа ориз или боб, пият малко мляко. Много от тях загиват от изтощение и дехидратация, давят се, опитвайки се да дишат вода, умират от глад, опитвайки се да се хранят със слънчева енергия.

4. Раджа йога

Среща с тях е описана и от Блаватска. Това, така да се каже, са царете на всички йоги. Приписват им свръхестествени способности. Например, говорене с животни, плашене на тигри с думи. Способност практически да не дишат, прекарват дълго време без кислород. И дори да съхраняват вечната младост с  векове. Истинските раджа йоги обаче не разкриват знанията си пред никого, самото им съществуване е загадка.

5. Сепали

Сектантите работят с отровни същества – змии и скорпиони. Те се считат за нечувствителни към тяхната отрова. Те ядат месо от чакали, змии, скорпиони. Те са заклинатели, те са в състояние да лекуват ухапванията от отровни влечуги. Те дори могат да говорят със специални камъни, които неутрализират отровата, ако камъкът е прикрепен към ухапването.

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Morkadis

5 тайни общества, които наистина са малко известни

Опасен ли е Ватиканът за света? Обвиняват църквата за множество убийства, включително на Линкълн и Кенеди

800 сектанти от Клонка Давидова чакали Христос през 1959 година

Ето как се е появила всяка една религия по света

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.