Космонавтите Овчинин и Кононенко излизат в открития космос на 29 май

Следващото излизане в открития космос на руските космонавти Алексей Овчинин и Олег Кононенко е предвидено за 29 май, предаде ТАСС.

По време на лунната разходка те ще бъдат асистирани от астронавтката Кристина Кох. Преди лунната разходка тя ще им даде съвети за подготовката и изпълнението на извънбордовата работа.

Астронавтките Кох и Ан Маккейн ще направят космическа разходка преди руските космонавти.

Стартът на ракетата-носител „Союз-ФГ“ с пилотирания кораб „Союз МС-12“ е предвиден за 21:14 часа на 14 март от космодрума Байконур. Към Международната космическа станция ще се отправи новият екипаж – Алексей Овчинин, а също така и астронавтите от НАСА Ник Хейг и Кристина Кох.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Какво виждат космонавтите в капсулата при приземяване (ВИДЕО)

Руски космонавти разказват стряскащи истории за космоса

Странните суеверия и ритуали при космонавтите

Извънземната Мона Лиза, открита на Луната от Аполо 20

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.