Кости, открити в България, може да са принадлежали на Йоан Кръстител

икона

Когато средствата на модерната наука биват използвани върху религиозни реликви, резултатите почти винаги са еднакви – науката казва, че реликвите не са това, което се твърди, че са. Най-известният подобен случай е с Плащеницата от Торино. Затова, когато български археолози оповестяват през 2010 г. , че са открили кости на Йоан Кръстител, Том Хигъм е скептичен, съобщи CNN.

Но ето ти изненада.

Хигъм – учен от университета Оксфорд и атеист, който не вярва в никакви религии или бог – е помолен да тества шест малки костни фрагмента, открити на остров Свети Иван.


Оказва се, че костите са от човек живял в Близкия Изток по същото време като Исус, казва Хигъм.

„Получихме дата, която беше точно където трябва, точно в средата на първи век“, казва Хигъм, експерт по радиовъглеродно датиране, добавя още агенция Фокус.

„Това не е доказателство, че са принадлежали на Йоан Кръстител, защото няма ДНК база данни на ранните християнски светци, отбелязва археологът открил костите. Но самият факт, че тестването им не показва да са фалшификация, е необичайно.

инфо: interest.actualno.com

Вижте още:

ВАНГА: КОГАТО НАМЕРЯТ КОСТИТЕ НА ЛЕВСКИ, ЧУДО ЩЕ СТАНЕ С БЪЛГАРИЯ!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.