Кръвта на най-старата жена на света показа защо смъртта е неизбежна

1

Животът ни приключва щом получените при раждането ни стволови клетки престанат да функционират

Холандката Хендрик ван Адел-Шипер е родена през 1890 г. и до смъртта си през 2005 година беше най-старата жена на света. Още приживе тя изрази желание тялото й след смъртта да бъде предоставено на науката за изследване и всички резултати от изследванията да се публикуват заедно с нейното име. Учените са започнали с изследванията си още приживе и са направили база данни, която е следена през годините, за да се установи до какви промени води старостта в човешкия организъм.

След като Адел-Шипер почина през 2005 година, се направиха последните проучвания и изследвания и нагледно се показа защо смъртта е неизбежна за хората. Според анализите, нашият живот е ограничен от способността на стволовите клетки да възстановяват тъканите. Когато това стане невъзможно, те умират, а заедно с тях и човешките органи.

Малко преди смъртта на госпожа Адел-Шипер е установено, че 2/3 от белите й кръвни телца са с произход от само две стволови клетки, всички нейни останали стволови клетки, с които тя се е родила, са били вече мъртви.

инфо: blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.