Към 2050 г. населението на Земята ще надвиши 9,8 млрд. души

хора

Новият доклад на отдела на ООН по икономическите и социалните въпроси сочи, че към 2050 г. населението на Земята ще достигне до 9,8 млрд. души, а през 2100 г. до 11,2 млрд. въпреки понижаването на равнищата на раждаемост, предаде ТАСС, цитирани от Фокус.

Съгласно изследването ръстът на населението на планетата се дължи на 47-те най-слабо развити държави, в които равнището на раждаемост е 4,3 деца на жена. Общият брой на жителите на тези държави, съставящ днес 1 милиард, към 2015 г. ще достигне до 1,9 млрд.

„При сегашния ежегоден ръст на населението от 83 млн. души очакваме запазване на тази тенденция, дори отчитайки, че раждаемостта по света продължава да спада“, сочат авторите на доклада. Те свързват падането на равнището на раждаемостта със застаряването на световното население. Понижаването на равнището на раждаемост се наблюдава и в Африка: ако през периода 2000-2005 г. той е 5,1 деца на жена, то в момента е 4,7.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. nikkei 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.