Легендите и енергийната магия на Кръстова гора

кръстова гора

Кръстовата гора е едно от най-мистичните места в нашата страна. Според легендите на това място е скрит част от кръста, на който е бил разпнат Исус Христос, но никой не знае точното му местоположение.

Твърди се, че Кръстова гора е изпълнена от необикновена енергийна магия, която може да излекува дори болни от рак. Силата на това място е най-осезаема в нощта на 13 срещу 14 септември, когато според православния календар се чества Кръстовден.

Кръстова гора се намира на 40 километра от Асеновград и на 60 километра от Пловдив в близост до манастира Света троица. Хиляди хора посещават мястото всяка година на Кръстовден, а преди време дори японци го обявиха за чудо на природата.

В една от легендите се казва, че в манастира Света троица се е съхранявал част от кръста, на който е бил разпнат Исус Христос. Но след като при нашествието си турците нападнали и опожарили светата обител, предвидливи монаси изнесли парчето от кръста и го закопали някъде. И до днес не е известно къде е това място, но от него дошло и името на местността Кръстова гора.

Друга легенда разказва, че в Кръстова гора е скрито прочутото Дионисиево светилище, съперничело навремето на Делфийския оракул. Някой смятат, че именно от това светилище идва необикновената енергия в местността.

Местността, намираща се в планината Родопите, е известна и със своята необяснима целебна сила. Още траките са оценили неземната сила на тукашните гори.

Вечерта срещу Кръстовден се смята за най-силния период, когато човек може да се излекува от всякаква болест. Истории се разказват как болни от рак и други неизличими болести намерили лек като по чудо.

За водата в местността се казва, че може да лекува всякакви кожни заболявания и да помага на бездетните жени да заченат.

Геолози преди време засякоха в Кръстова гора гама-излъчвания, идващи от урановите залежи в недрата на Родопите. Учените смятат, че на тези лъчения се дължи лечебната сила на района.

Православните християни обаче се опират на друга история. Те вярват, че вечерта срещу Кръстовден Христос слиза в Кръстова гора и помага на болните, които молят за лек.

инфо: sanovnik.bg:

Вижте още: 

МЕСТА В БЪЛГАРИЯ, ЗА КОИТО СЕ СЧИТА, ЧЕ СБЪДВАТ ЖЕЛАНИЯ

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Василка Пашина 9 години ago
  2. Анонимен 9 месеца ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.