Леонардо да Винчи пръв изобретил дихателния апарат

леонардо

Леонардо да Винчи е обвинен, че е посегнал на момче – негов модел

Леонардо да Вични е първият човек, изобретил прототип на дихателен апарат. Геният, останал в историята както с рисуваните си творби, така и с изобретенията си, пръв описва в трудовете си какво е необходимо за създаването на апарат, с който човек да може да диша под вода. Истината е, че всички изобретения, които са в основата на подводната екипировка, каквато я познаваме днес, са дело на да Винчи.

Какво още не знаехте за него? Оказа се, че в даден период от живота му, Леонардо да Винчи е бил обвинен, че харесва собствения си пол. Което за онова време е било равносилно на тежко престъпление. Срещу него дори са били повдигнати обвинения, че е налетял на момче, което му е служело за модел за картините. Тези обвинения обаче така и не са доказани и да Винчи е оправдан.


За него се смята още, че пръв е установил какво всъщност показват кръговете по дървесните дънери. Да Винчи пръв дава отговор на въпроса защо цветът на небето е син и е първият художник, започнал да разчленява трупове. Тъй като е бил любопитен да установи какъв е строежът на човешкото тяло и в частност на мускулите му.

Освен това живописецът-изобретател си служел еднакво добре както с лявата, така и с дясната ръка. Може би на това се дължи фактът, че е писал творбите си огледално. Освен на първия дихателен апарат, Леонардо да Винчи е създал прототиповете на танкове, тъкачни станове и подводници, та дори и на летящи машини.

Любопитното е, че до ден днешен все още няма нито един автопортрет, за който да е доказано, че е на гения.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

ШИФЪРЪТ НА ЛЕОНАРДО Е В ОЧИТЕ НА МОНА ЛИЗА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.