Магически свойства на лавандулата, за които не подозираш

лавандула

Лавандулата е едно от най-ароматните и красиви растения, с които природата ни е дарила. Но освен нежна и уханна тя е изключително ценно растение, което човечеството ползва от древни времена.

Стара легенда гласи, че лавандулата цъфтяла най-напред в Едемската градина. Господ сам дарил цветето на Адам и Ева, след като те били пропъдени от Рая.

Знаейки колко ще е тежък животът им на земята, се смилил над тях и им подарил лавандула, която да носи облекчение и радост на страдащите им души и тела.

И днес лавандулата продължава да е неизменна част от човешкия бит заради своите успокояващи свойства. Използва се за бани, инхалации, компреси.

Присъства в козметичната индустрия и служи за направата на парфюми, масла, кремове, шампоани, маски за коса, измиващи гелове, сапуни.

Но с това свойствата на лавандулата не се изчерпват. Тя има магически сили, които също трябва да познавате.

Вижте в галерията ни 10 основателни причини във всеки дом да има лавандула.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Магически билки, с които да се избавите от кошмарите

Есенните дарове с магически свойства

Злите сили и негативната енергия бягат от това! Защитете себе си с тези ТРИ магически ритуала

Как да използваме магическите свойства на приборите за хранене

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.