Мама, която има нужда от мен

Детството не винаги е безгрижно и светло. А когато животът те постави в ролята на глава на семейството, едва на 11, единственото което правиш е това, което трябва.

Така живее всеки ден Игор – синът на Светлана Трубникова, 46-годишна, от руския град Воронеж. Преди три години тя почти изцяло губи зрението си и напълно краката си. Лекарите взимат трудното решение да ги ампутират до коленете, заради опасно усложнение от тромбофлебит.

Зрението на Светлана се влошава още преди 20 години, без никой доктор да може да каже защо. Крайната диагноза е „дистрофия на роговицата“. Реалната истина в ежедневието на Светлана и Игор е сурова – трудноподвижна самотна майка и 11-годишен син, който се грижи за нея. И се справя с отговорностите си в училище и битовите въпроси у дома. Героизъм или просто обич, както и да наречем тази постъпка, чувствата и волята тук са по-големи от самия живот.

Снимки: Кристина Бражникова

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

Morkadis

1

2

3

4

инфо: webstage.bg

Вижте още: 

ВЪЛНУВАЩИ СНИМКИ НА ЧОВЕШКИ СЪДБИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.