Мистериозните изчезвания в историята

1

Бермудският триъгълник отдавна е известен като място, където се случват доста странни изчезвания.

Рейс 370 на авиокомпания Malaysian Airlines изчезва през март 2014 година. Фактът, че Боинг 777 с 239 пътници на борда просто се е „изпарил“, няма обяснение, като се отчитат съвременните технологии в авиацията.

Но подобни случаи на тайнствени изчезвания са много повече, отколкото можем да си представим. Ето пет от най-нашумелите случаи, които и до днес нямат обяснение.

Пътническият лайнер DC-3, 1948

На 28 декември 1948 г. 19,5-метровият лайнер DC-3 извършва рейс от Сан Хуан (Пуерто Рико) за Маями с 29 пътници и 3-членен екипаж на борда.

2

Независимо от хубавото време и високата видимост, самолетът така и не стига до Флорида. Официалната причина за изчезването на лайнера така и не е установена.

Изгубената колония Роаноук

През 1587 година Джон Уайт помага в основаването на колонията Роаноук на мястото на съвременна Северна Каролина. Когато той пристига тук след 3-годишно отсъствие през 1590-а, открива, че 115-те жители на колонията са изчезнали.

Според данни на National Geographic от тях била останала само думата Croatoan, изсечена на оградата, и буквите CRO на едно дърво.

3

Мнозина смятат, че тези надписи са препратки към местните племена, които според някои теории са нападнали колонистите и са ги убили.

Други теории гласят, че колонистите са изоставили своето населено място и са се обединили с местните племена, като доброволно са се преместили в друга област да създадат нова колония.

Селището Ангикуни

Morkadis

През ноември 1930 година трапер на име Джо Лабел пристига в селището на инуитите Агикуни, разположено близо до езеро Ангикуни на територията на Нанавут, Канада.

Според историята, публикувана във вече несъществуващия вестник Danville Bee, Лабел посещавал Ангикуни и по-рано и очаквал да види познати лица в селото. Но не срещнал нито един човек.

4

Селото изглеждало както обикновено, огънят все още горял в къщите, но жителите ги нямало. Запасите от храна, оръжието и други лични вещи – всичко било на мястото си.

Лабел съобщил в местното отделение на конната полиция за случилото се, но полицията така и не открила следи от изчезването двете дузини жители на селото.

Съществуват няколко хипотези – от обикновена миграция до похищение на жителите от Торнгарсук – злобно небесно същество в митологията на инуитите.

„Циклоп“

Освен че американският военен кораб „Циклоп“ е наречен в чест на митичен персонаж – едноокия гигант, той също е печално известен като най-голямата загуба във военноморската история на САЩ.

5

Според Военноморския исторически фонд, на 4 март 1918 година дългият 165,2 метра товарен кораб се отправил от Барбадос за Балтимор и повече никой не го видял. Всички 306 членове екипаж изчезнали заедно с кораба.

Последвалото разследване така и не открило следи от кораба, а най-разпространената версия е, че той е изчезнал в Бермудския триъгълник.

Фарът на остров Айлин Мор (Западна Шотландия)

Според данни на Historic UK Magazine на 26 декември 1900 г. управлението по морските превози изпратило двама души на фара Айлин Мор след зачестили сигнали от кораби за проблеми в неговата раота.

Пристигналите открили фара пуст, макар че по-рано на острова били изпратени трима пазачи.

6

Вратата на фара била притворена, дрехите висели на закачалката, храната стояла на масата. Като разгледали дневника за дежурства, новопристигналите изпаднали в още по-голямо недоумение. В записките се съобщавало за силен вятър и буря. Това изглеждало абсолютно невероятно, тъй като в това време по думите на моряците времето било прекрасно, а морето – тихо.

Били открити и записки, описващи душевното състояние на пазчите – един плачел, а друг постоянно се молел. Последната записка гласи: „Бурята утихна, морето е спокойно, слава Богу, че всичко приключи.“

Смята се, че пазачите са били взети в плен. Има и версия, че са били похитени от НЛО.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

8 МИСТЕРИОЗНИ ИЗЧЕЗВАНИЯ, КОИТО ОСТАВАТ НЕРАЗКРИТИ И ДО ДНЕС 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.