Мистериозни пожари озадачават учени от 10 години

1След десетки изследвания няма друго обяснение освен извънземни

Стотици мистериозни пожари, избухващи без никаква видима причина, тормозят жителите на италианското селце Кането ди Карония в Сицилия повече от 10 години, а учените не могат да обяснят странните явления. Феноменът, който тази година се развихрил повече от обичайното, става причина матраци, легла, коли, хладилници и дори изключени телефони да се самозапалват.


За първи път огънят лумнал безпричинно през 2004 г., когато печки и прахосмукачки в няколко къщи се запалили от нищото почти по едно и също време. Не само уреди обаче били обхванати от мистериозните пламъци. В огъня се озовавали сватбени подаръци, мебели и дори водопроводни тръби. Заради това местната електрическа компания решила да спре тока, но това не помогнало. След като различни предмети продължавали да се подпалват, местните жители били евакуирани, а полицаи, пожарникари, специалисти по физика и вулканолози започнали да търсят причините. След като не открили нищо подозрително, наплашените жители на Кането ди Карония се върнали по домовете си. Някои хора решили, че пожарите са дело на нечисти сили, а по-наплашените дори извикали екзорсисти за прочистване на селото.

2Внезапните пожари обаче продължавали да се появяват през годините, като отначало стресирали страшно много местните. Лека-полека те започнали да свикват. Странностите обаче не спрели дотук. През годините жители се оплаквали от течове от напълно здрави тръби, стопени климатици и самочупещи се автомобилни стъкла.

През 2005 г. правителството сформирало специални сили, включващи военни, инженери, архитекти, геолози и физици, които да потърсят причини и решения за случващото се в селото. Те правили снимки от въздуха, изследвали геофизичните и геохимичните данни на района, изучили геомагнитните полета и всички възможни физични показатели, но не открили нищо.

През 2007 г. италиански вестник се докопал до части от техен засекретен доклад, изводите от който били, че единственото възможно обяснение е в района да има извънземни. Според учените пожарите били предизвиквани от мощни електромагнитни излъчвания, които достигали до 15 гигавата и които не били човешко дело.

инфо: novinar.bg

Вижте още:

5 СТРАННИ И МИСТЕРИОЗНИ КНИГИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.