Мистерията на братята Торес, която никой досега не разгада

телепатия

Ралф и Уилбърт Торес за двама братя, които през 20-те години на миналия век изумяват цял свят с невероятните си телепатични способности. Мистерията около тях се заплита и с внезапното им изчезване.

Истинска сензация предизвикват двамата близнаци, когато на 20-годишна възраст демонстрират пред публика в родния си град Детройт свръхестествените си телепатични способности.

В един от първите им експерименти Уилбърт е придружен от безпристрастен свидетел, с който влиза в затворена кутия, поставен пред някои от небостъргачите в града. В това време Ралф се качва в една сграда с друг безпристрастен свидетел и слиза на произволно избран етаж.

Щом слезе от асансьора, Ралф с телепатия съобщавал на брат си на кой етаж се намира, а Уилбърт го казвал на свидетеля до него.

В серията от демонстрации Ралф влизал в 35 различни сгради на 20 различни етажа, като брат му Уилбърт всеки път посочва безпогрешно къде точно се намира близнакът му.

При друг от експериментите Ралф написвал име, съобщено му от случен човек в публиката, а брат му Уилбърт, намиращ се в друго помещение, казвал името, написано на листа.

През 1921 година научните среди разбират за постиженията на братята Торес и започват да ги анализират, като значително усложняват експериментите.

При един от тях Уилбърт е придружен от двама американски учени, с които се качва на влак за Лос Анджелис. Ралф остава под наблюдението на научен екип в Ню Йорк.

На Ралф е показана бележка с текст с речта на първия американски президент Джордж Вашингтон. Ралф започва да предава мислено съдържанието на речта, а в Лос Анджелис брат му Уилбърт я казва пред учените дума по дума.

В следващите опити двамата братя си предават чрез телепатия по-дълги текстове, отгатват цветове и различни предмети, купени от случайни минувачи. За всеки един от експериментите те демонстрирали стопроцентов успех.

Още в самото начало близнаците Торес твърдяли, че пристигат от далечна Галактика и когато приключат с мисията си на Земята, ще напуснат планетата ни.

Три години по-късно те наистина изчезват мистериозно и досега никой не е успял да открие и следа от тях.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

МИСТЕРИЯТА ОКОЛО БЛИЗНАЧКИТЕ ПОЛЪК УДИВЯВА И ДНЕС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.