Мощен комплекс за снижаване на стреса

стрес

1. Бързо разтрийте едната длан с другата, докато не почувствате силна топлина. След това поставете дланите си на лицето и ги задръжте така в продължение на 1-2 минути. Дишайте дълбоко и бавно.

2. Втрийте в ръката си една капка етерично масло от здравец. Съединете показaлците си и в продължение на минута бавно масажирайте точката между веждите. Според китайската медицина, напрежението се натрупва именно в тази област.

3. След това бавно придвижете показалците си по веждите в посока към слепоочията. В течение на 15-20 секунди притискайте леко слепоочията си. Върнете пръстите си в точката между веждите и повтoрете процеса още 3-4 пъти.

4. Внимателно наклонете главата си напред, поставете палците в основата на шията (в горната част), а показалците – под меката част на ушите. С кръгови движения бавно масажирайте челюстта, с движения към брадичката. Повторете 2-3 пъти. Тук минава стомашният меридиан, който също така регулира и чувството за тревожност.

5. Поставете едната си длан на челото, а другата – на брадичката. Леко натискайте с двете ръце за 10 секунди. След това с рязко движение ги отстранете от лицето. Повторете 3-4 пъти.

6. Отново разтрийте дланите си една в друга и ги поставете на лицето. След това, ако сте вкъщи, бавно избършете лицето с кърпа, напоена с топла вода, а ако сте в офиса – се измийте с топла вода.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.