Музика може да лекува хората с епилепсия

музика

Ново изследване сочи, че музиката предизвиква по-висока активност на мозъчната дейност в темпоралния лоб при хората, които страдат от епилепсия. Учените се надяват, че това откритие ще помогне да се предотвратяват епилептичните припадъци.

Според изследването, представено на 123-тата годишна конференция на Американската психологическа асоциация, реакцията на мозъка на хора с епилепсия на дразнители се отличава от мозъчната реакция на тези, които нямат разстройства.

Както пише Science Daily, това откритие може да доведе до нови методи за лечение.

„Считаме, че музиката може да бъде използвана, за да помага на хора с епилепсия“, казва Кристин Чаритън, доктор по философия и доцент от катедрата по неврология на Медицинския център при университета на Охайо.

Около 80% от случаите на епилепсия са епилепсия на темпоралния лоб, при която пристъпите възникват в темпоралния лоб на мозъка. Музиката също се обработва от тази част на мозъка.

Чаритън и колегите му решили да изучат въздействието на музиката върху мозъка на хора, страдащи от епилепсия. С помощта на електроенцефалограми изследователите съставили модели на мозъчната дейност по време на десетминутна тишина, а след това пускали Моцарт или Джон Колтрейн.

Учените открили, че когато болните слушали музика, мозъчната им активност била значително по-висока. Сега изследователите се надяват, че музиката може да се използва заедно с традиционните методи за лечение.

инфо: interest.actualno.com

Вижте още: 

КОЙ И ЗАЩО ПРОМЕНИ ОСНОВНАТА ЧЕСТОТА В МУЗИКАТА ОТ 432 HZ НА 440 HZ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.