Най-възрастната шотландка споделя тайната на дълголетието си

11Яж правилно и не се омъжвай

Джеси Галан навърши 109 години на 2 януари 2015 г. Тя е най-възрастният човек в Шотландия, и а защо не и един от най-мъдрите. Енергичната жена не спира да е активна и се радва на всеки изминал ден, стараейки се да прекарва времето си с приятели и да не спира заниманията си.

Има само едно нещо, с което никога не се занимава: с мъже.

„Правя много упражнения и ям по една хубава топла овесена каша всяка сутрин,“ казва Галан за британския ежедневник „Дейли Мейл“.

„Винаги съм работила здраво и рядко съм си взимала почивка. Напуснах дома си, когато бях на 13 и започнах работа – доях крави. Винаги съм работила на добри места с приятни хора. Невеорятно е колко е различен светът в момента от този, в който съм израснала“, добави тя.

„Моята тайна за дълъг живот е да стоя далеч от мъжете. Създават повече неприятности, отколкото си струва.“

Източник: obekti.bg

Вижте още: 

20 ЖИТЕЙСКИ УРОКА ОТ 90-ГОДИШНА ЖЕНА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.