Най-мощните енергизиращи практики, с които да се заредите

За пълноценен и щастлив живот е нужна енергия. Тя помага за развиване на дарбите, способностите, уменията, нужни в живота. С тях трупаме опит и развиваме себе си.

Липсата на енергия пречи на развитието на способностите и потенциала и създава чувство на неудовлетворение. Вътрешният дискомфорт върви редом със застоя в духовен план.

Взаимоотношенията, с които влизаме с хората около себе си са най-сложните уроци, които имаме да научим на Земята. Често изграждаме енергийна връзка с някого, а после я прекъсваме и продължаваме към други отношения.

Животът ни тече сред хора, които не винаги имат добри намерения спрямо нас. Има хора, които вече са стигнали до знанието, че светът е изграден от енергии и те могат да бъдат използвани и че успехите идват с използването на повече енергия. Знаят също така, че човекът е своеобразен енергиен генератор, който твори реалността чрез енергията, която използва.

Тези същности, които не са с добри намерения използват това, за да вредят на другите. Нужно е всеки да си създаде защита срещу такива недоброжелателни намеси. Тази защита се нарича енергиен щит и представлява способността за филтриране на енергиите наоколо.

Образно обяснено енергийният щит е полето от положителна енергия, което може да се изгради. Това пази от лоши вмешателства и дава свобода за решаване на собствените задачи.

Хранене от слънцето

Това е една от най-мощните енергизиращи практики. Представлява осъзнато енергийно захранване от Слънцето. Всеки от нас пази спомен за тази възможност, защото в миналото това е бил основен източник за поддържане не само на физическото, но най-вече на енергийните тела.

Светлината, която идва от нашата звезда, е основна градивна единица във Вселената и може да вдъхне живот на всяко творение. Всеки може да се научи как да се захранва от светлината, за да има достатъчно енергия за собствените си дела.

Прочистване преди сън

Добра енергизираща практика е вечерното прочистване преди сън. То е с цел да се изхвърли всичко негативно от деня. Това е проста медитация, при която съзнателно освобождаваме мислите си от всички стресови въпроси. Това освобождава съзнанието и възстановява връзките на човека с енергията на Вселената.

Йога и медитация

Енергийните упражнения като йога и медитация са инструменти за увеличаване на енергийния потенциал, прочистване на съзнанието, хармонизиране със средата и установяване на вътрешен синхрон.

Те подпомагат и развитието на нови качества и умения, засилват вътрешната увереност и самочувствие.

Morkadis

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Вече нищо не ви радва? Ето как да се справите с анхедонията

7 начина за справяне с чувството за вина

Почивката не е губене на време! Отдъхвайте си с чиста съвест

Тялото ти има 6 странни суперсили, за които не подозираш

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.