Най-смъртоносните места на планетата (част 1)

Земята е пълна с неразкрити загадки. Можете ли да повярвате, че съществуват места, където хората изчезват без следа? Без видима причина. Това са мистични кътчета на планетата, които направо карат хората да настръхнат от страх. Заради зловещата си слава са получили едно име, което служи като нарицателно за всички – Долините на смъртта. Ето няколко примера за подобни места:

Долината на смъртта, САЩ

Долината на смъртта

Долината на смъртта се намира в щата Невада. Предполагам за никого няма да бъде изненада защо е получила това название – в нейните обятия са изчезнали редица туристи.

Теориите по въпроса са доста. Една от най-разпространените, която звучи и най-достоверно според местните е, че в изчезванията са намесени военните. Това е така заради експериментите на оръжия, които се провеждат в долината на смъртта. Това обяснява и автомобилите на изчезналите, които винаги се намират след изчезването. Те са в непокътнато състояние. Интересното е, че и военните са претърпявали загуби – и от техните редици са изчезвали хора. А това няма как да се обясни.

Долината на мъртвите, Кавказ

На това място се случват явления, които нямат никакво обяснение. Освен като Долината на мъртвите, мястото е известно и като Градът на мъртвите. Датира от XVI век в Северна Осетия. Постройките се считат за гробници, без врати и прозорци. Няма да видите животни наоколо. В долината витае тъмнина и мистика.

Според преданията заради родово проклятие, Кавказкия край бил застигнат от нелечима епидемия и всички хора измрели. Стотици години по-късно, никой не населява мястото. Посетителите твърдели, че стават странни неща. Получавали видения или пък на снимките от мястото се виждали необясними сенки, фигури и петна.

Оттогава са изминали стотици години, но и до днес никой не живее по тези места. Туристи твърдели, че по време на пребиваване на поляната са имали различни странни видения. Дори на снимки, направени там, както споменахме, се виждали странни фигури, петна и сенки. Според местните ако днес посетите мястото ще можете да видите духовете на починалите от епидемията, които не обичали никой да ги безпокои.

Долината на обезглавените, Канада

Долината Нахани се намира в северозападната част на Канада. Получила е името си заради събитие случило се през 1898 година. Тогава в нея изчезнала безследно група от шест души, а по-късно – през 1905 година това се повторило с група златотърсачи. Така минали три години докато ловец не открил обезглавените тела в храстите по хълма. През 1921 година изчезнал Джон О’Брайън, а през 1922 година го последвал Ангъс Хол. 10 години по-късно в Долината на обезглавените открили тялото на обезглавения Фил Пауърс. Никой който е тръгнал към Нахани не се е върнал за да разказва. Това е потвърдено през 1965 година – към мястото тръгнала експедиция, чиито членове били застигнати от участта на предшествениците си. Славата на долината се носи надлъж и на шир и предположенията за случващото се в нея са много. Някои от тях дори са повече фантастични, а не реални. Например, едната теория е, че в долината се подвизава животно човекоядец. Това обаче е невъзможно главно заради времето – не съществува хищник, който да може да живее сто години.

Долината на седемте смърти, Индия

Morkadis

Никой не се е връщал от обятията на Долината на седемте смърти. Тя се намира в Северна Индия и всеки който я посети изчезва. Веднъж обаче се случило немислимото – от долината се завърнала последната заминала експедиция. Обяснението, което хората дали хвърля един нов поглед върху нещата. Причината, която представили била езеро. Под него се струпва огромно количество метан, което може да умъртви всичко живо. Активира се при спокойно време, излиза на повърхността и всичко става за секунди. Метанът обаче не обяснява едно доста интересно явление – някои от намерените тела били с изгорени вътрешности, а отвън били непокътнати. Все още няма теория за това.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

10 прекрасни места, които трябва да посетите в този живот

7 от най-смъртоносно мръсните места на планетата

Най-студените и най-горещите места на планетата, където не е за туристи

Най-чистите места на Земята

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.