Най-тъжната автобусна спирка в Лондон на която никога не спира автобус

Снимка: novini.london

На нея дори и таксита не спират, а чакащите пътници никога, никъде не отиват. Защо тогава я има? Вижте…

Наред с хилядите, а може би и десетки хилядите автобусни спирки в британската столица има една, която спокойно може да се нарече най-тъжната автобусна спирка в Лондон, пише novini.london

Най-тъжната защото на нея колкото и да чакате няма никога да дойде автобус или пък да спре такси и да ви откара там за където сте тръгнали.

На нея често може да бъдат видени умислени и тъжни възрастни хора седящи скромно и тихичко чакащи следващия автобус. Автобус, който никога няма да дойде!

По някога възрастните „пътници“ са облечени в болнични халати, поуплашени и несигурни. Най-тъжната автобусна спирка в Лондон се намира в болница Сейнт Джордж –  Лондон в центъра по изследване и лечение на старческа деменция и Алцхаймер и е изградена с цел.

Изследванията на медиците и учените са показали, че страдащите от тази жестока болест, често се губят и изчезват заради една особеност при „Алцхаймер“, наречена порив за пътуване или „дромомания“ – желание да се избяга.

Снимка: novini.london

Старческата деменция лишава възрастните хора от спомени, често не разпознават най-близките си роднини, объркани и уплашени са, а болничната обстановка, шум и динамика допълнително ги изнервя..и те тръгват.

Тръгват най-често към дома си, място за което подсъзнателно чувстват и знаят, че е уютно, спокойно и че там са в безопасност. Дом който нямат представа къде се намира и как да стигнат до него.

Жестокостта на „спирката за никъде“ е само привидна, защото тя реално помага на пациентите да се успокоят и позволява на медиците да ги контролират и най-важното – тя ги предпазва от евентуални наранявания, каквито често се случват след като се загубят в големия столичен град.

Не подминавайте ако видите такива хора по улиците, те лесно се разпознават. Поговорете с тях, бъдете мили, няколко добри думи и една усмивка правят чудеса, а след като сте се уверили, че те са в безопасност се обадете на спешна помощ или дори на полицията, често тях вече ги издирват.

Запомнете че това може да бъдат нашите майки и бащи, братя и сестри – нашите роднини. Никой не е застрахован от нищо по тази Земя и никой не знае, каква „награда“ ще изтегли утре от лотарията наречена живот!

източник: novini.london

Вижте още:

Morkadis

Джек Лондон – нежелано дете от баща си

Големият смог в Лондон, който убива 12 000 души

10 тайни забележителности, които трябва да посетите в Лондон

В мазе на ужасите е намерена колекция от страховити криптиди в Лондон

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.