Наричат Локуста първата серийна убийца в историята

отрова

Отстраняването на конкуренти посредством отрови е било разпространена практика по време на Древността, но Локуста е била отровителката, която остава в историята като най-масовата серийна убийца.

Тя е родена в днешна Франция през 1 век и от малка е обичала билки. Хобито ѝ се развива и тя започнала да търси отровните части на растенията, като създавала различни отрови от тях.

Когато се преместила в Рим, Локуста започнала да развива търговия с отровите си. Макар че дейността ѝ била незаконна, имало силен интерес. Дуелирането в тази епоха се смятало за нецивилизовано и затова се търсели по-прикрити начини за убийство.

Локуста била доста търсено лице, но славата ѝ е все още в зародиш. Съдбата ѝ се променя, когато съпругата на император Клавдий – Агрипина Младша я посещава, търсейки отрова за съпруга си. Тя искала синът ѝ Нерон да стане император, но затова първо трябвало да се отърве от Клавдий.

Локуста ѝ дава 2 отрови. Едната била предназначена за вечерята на императора и не трябвало да го убие, а само да предизвика силна болка. Докато се преструвала, че му помага, Агрипина трябвало да използва втората отрова, скрита в перо.

След като Нерон се качва на престола, той не забравил жената, която е помогнала на майка му. Самият той искал да убие брат си Британик, но първата отрова на Локуска не довела до търсения ефект, а само повалила Британик на легло.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Талий – тихата отрова, която не оставя следа

Смъртта на Ленин. Спорят кое го убива – сифилис, отрова или генна мутация

Чинии с отрова – хранителният експеримент от 1902 година

Леонарда Чанчули: серийна убийца или грижовна майка?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.