НАСА събра експертен екип за изучаване на НЛО

pixabay.com

16 души ще прекарат следващите девет месеца в изучаване на НЛО. Използвайки некласифицирани данни, екипът ще „положи основата за бъдещо проучване“ на НЛО, като проучи как данните се събират от обществеността, местното правителство и други източници. Целта е да има пътна карта за анализа на данните на НАСА за летящите обекти и да се определи кои събития са естествени или не.

„Изследването на непознатото в космоса и атмосферата е в основата на това кои сме ние в НАСА“, каза Томас Зурбухен, асоцииран администратор на дирекция „Научни мисии“ в НАСА. „Разбирането на данните, които имаме около неидентифицираните въздушни явления, е от решаващо значение, за да ни помогне да направим научни заключения за това, което се случва в нашето небе. Данните са езикът на учените и правят необяснимото обяснимо.“

Обявяването на участниците в проучването идва на фона на подновен интерес към НЛО. През юни 2021 г. офисът на директора на националното разузнаване на САЩ публикува дългоочакван доклад, изследващ неидентифицирани въздушни явления. Стана ясно, че не могат да бъдат направени „категорични заключения“ за повече от 140 случая.

Все пак федералните служители продължават да наблюдават неидентифицирани въздушни феномени (UAP), тъй като те се разглеждат като потенциална заплаха за националната сигурност, според конгресмен Андре Карсън, демократ от Индиана.

Министерството на отбраната създаде системата за идентификация и управление на въздушни обекти през ноември 2021 г., за да проследява и анализира НЛО, а през май Конгресът проведе първото си публично изслушване за НЛО от повече от 50 години. Въпреки че НЛО обикновено се свързват с извънземни, НАСА не смята, че явленията са „извънземни по произход“. Но агенцията казва, че наблюденията затрудняват правенето на научни заключения.

НАСА каза в прессъобщение, че екипът започва работа в понеделник, 24 октомври и се очаква да прекара следващите девет месеца в анализиране на предишни наблюдения на НЛО. Даниел Евънс, помощник-заместник-асоцииран администратор по изследванията в Дирекцията за научна мисия на НАСА, добавя: „НАСА събра някои от водещите световни учени, специалисти по данни и изкуствен интелект, експерти по аерокосмическа безопасност, всички със специфичен заряд, който трябва да ни каже как да приложим пълния фокус на науката и данните към НЛО. Констатациите ще бъдат публикувани и достъпни на обществеността във връзка с принципите на НАСА за прозрачност, откритост и научна почтеност.“

източник: megavselena.bg

Вижте още:

Еуфория сред уфолозите: НЛО се зарежда от Слънцето (ВИДЕО)

„Виждаме ги навсякъде“: Украински учени твърдят, че са забелязали множество НЛО над Киев

Наблюденията и тайните на НЛО: какво се знае?

Пилот засне флотилия от НЛО над Тихия океан (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.